6 juli 2010

P r e s e n t !


Har ni sett vad jag har fått i present av mina arbetskamrater?! Jag gillar ju verkligen Saltå kvarn och hade inte boken så det var riktigt rätt prickat! Tror att någon känner mig ganska väl... :-) Vem har tid att jobba nu när man kan testa en massa recept?


Sitter i godan ro efter middagen och bläddrar i min fina nya bok. Jag älskar verkligen böcker! Ute har det stilla börjat regna smått. Äntligen, jag som har väntat. Sitter med altandörren öppen och känner lukten av sommarregn och njuter.

Jag hittar flera recept som jag vill prova nu, på en gång. Har aldrig haft mycket tålamod... Ska verkligen prova knäckebrödet och detta bröd med frön. Lite tjockare, kraftigare och kompaktare bröd passar att skära i min nya brödskärare. Eller i min gamla skärare. Min nya gamla skärare... Jag vet inte så mycket om brödskärare förutom att man hade sådana "förr" både i Danmark och Frankrike... Någon som vet om man har haft sånt i Sverige? Anyway, bondlurken-bondröven-100%bonde från Danmark-programmet använder en sån. Jag hoppas att min kommer hem snart så jag får prova den...

Nä nu ska jag bläddra vidare till efterrätterna... Puss på er!

3 kommentarer:

  1. Vilka underbart gulliga kollegor du har! Det finns inget roligare än att få rn present med riktig tanke och omtanke bakom. Nu har du att göra ett bra tag framöver, men till nästa gång du vill ha inspiration i brödbaker kan jag varmt rekommendera Bröd från Brunkebergs bageri (...som jag ju tjatar om hela tiden). Lite sämre har jag varit på att använda Saltåboken, så tipsa gärna när du hittar "de bästa" recepten.

    SvaraRadera
  2. Mamma mimmi: jag ska absolut tipsa när jag väl kommer så långt. Hinner inte riktigt med just nu med allt som jag vill göra... Ååå Bröd från Brunkebergs bageri låter mycket spännande. Har ju en bok om bröd som är värsta avancerad för en rookie som jag; Bröd av Jan Hedh.

    SvaraRadera
  3. Härlig present och härlig bok. Jag har bloggat bl.a. här om den: http://homeriver.blogg.se/2009/may/lakritsdrommar.html

    SvaraRadera