20 jan. 2011

Läser just nu


Fick hem en bok om löpning och denna, Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt igår kväll. Visste inte vilken jag skulle lägga fokus på... Löpboken är oerhört intressant eftersom jag försöker börja löpträna, jag ska ju springa Vår ruset för första gången i vår. Och denna, Matrevolution drogs jag till ganska snabbt, känns helt rätt att läsa.

Här kan du läsa lite om boken och andras tankar om den: "En vetenskapligt välunderbyggd bok, skriven av en läkare som verkligen själv hanterar överviktiga och sjuka patienter."
FREDRIK NYSTRÖM, professor i internmedicin

"Matrevolutionen är en bok som jag hoppas att så många som möjligt läser! Den visar på ett mästerligt sätt vilka grava systemfel som många av dagens kostråd bygger på och hur förda bakom ljuset vi alla blivit under lång tid."
JONAS COLTING, 4-faldig VM-medaljör i triathlon

Matrevolutionen borde läsas av alla som vill uppnå hälsa, undvika sjukdomar och leva ett friskt liv. Här kan man få reda på hur det vi stoppar i oss påverkar oss på flera sätt oavsett om vi har diabetes, övervikt eller är smala. Hur en hel värld har blivit lurade till att tro att fett är farligt och att kolhydrater är bra - även om dagens välfärdssjukdomar har bara ökat! Pga fel kostråd! Andreas Eenfeldt uttrycker sig mycket pedagogiskt och på ett sätt som alla kan förstå. Boken är en ögonöppnare och är värt att läsa även för den som inte behövt eller funderat över kostens påverkan på kroppen. Matrevolutionen innehåller även många praktiska råd och tips om lågkolhydratskost. Jag gillar starkt tipset om bregott till kokta ägg!
av Mamma till 3, pedagog och fitnessinstruktör,


Jag återkommer när jag har läst hela!


5 kommentarer:

  1. Kan rekommendera en annan bok om träning: Istället för doping av Frank Nilsson. Läs den! :)

    SvaraRadera
  2. Vilken intressant bok du fått tag i! Vilken bok om löpning är det du har. Har sprungit Vårruset några gånger och satsar på Växjöloppet, 10km, i år:)
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  3. Nilla: tack för rekommendationen.

    Madame C: Runner's World Best : kom igång med löpning av Adam Bean blev det. Det finns ju så mycket att välja på men jag är verkligen nybörjare. Lycka till med Växjöloppet!

    SvaraRadera
  4. spännande! jag har följt hans blogg länge och skall inom kort spana in denna också, många uttalar sig positivt!

    SvaraRadera