7 jan. 2011

Mera grönt


Har ett stort behov av vår och grönska just nu när det är snö så långt ögat når. Igår kväll tog jag fram en burk och sköljde mungbönor för att sätta igång en groddprocess. Så om två till tre dagar så finns det härliga groddar med nötig smak att mumsa på. Jag har groddar till sallad, på mackan och ibland är de en del av mellanmålet. Nyttigt och gott!


Skulle gladeligen ha en "groddapparat", ett groddtråg av enklare slag. Om man googlar så finns det många ställen att köpa på. Kanske att det skulle bli enklare med kärl som är till för groddning men jag har faktiskt inte prioriterat det. Det fungerar ju faktiskt med glasburk. Vi får se...

Dagens tips är i alla fall;
groddar järnet!

4 kommentarer:

 1. Gott med groddar! Jag tror jag måste plocka fram mina tråg och fröer. De finns någonstans....
  Ha ett gott nytt år!
  Eva

  SvaraRadera
 2. Bra ide´!! Går och plocka fram groddlådan och skänker en tanke till stackars mannen...han avskyr allt som inte är kött och potatis ;-)
  Här ska det groddas !!

  SvaraRadera
 3. Ja, visst är det fantastiskt härligt med groddar! Älskar att toppa salladen med det, så här års.

  Så här har jag blivit instruerad att göra med julrosfröna: Ställ varmt (inomhus) i 6 veckor och därefter ut i kallbänk med täck över, tex halm och snö eller halm och glas i ytterligare 6 veckor. Gror de inte i alla fall, så låter man krukorna stå kvar ute till nästa år och hoppas att de gror då. Knepigt men lite kul att testa, ändå:)

  SvaraRadera
 4. Tänkte också att det var dags att plocka fram alfaalfabönorna igår. Däremot blev jag grymt besviken på Nelsontrågen förra året (kanske handhavandefel...?) och rekommenderar dig att fortsätta med burken och spara dig en själv en femtiolapp. Ska leta fram tyllet idag också!

  SvaraRadera