10 jan. 2011

Laddad!


Godmorgon!

Nu har jag laddat för första arbetsveckan. Ingen ångest, tvärtom, så välplanerad att det ska bli ett nöje att gå till jobbet! Igår gjorde jag energibollar som är så goda och såååå nyttiga ;-) En sån tar jag med mig till eftermiddagen när det känns som tyngst. Matlådan är packad med hemmalagade italienska köttbullar i tomatsalsa, gröna bönor och en härligt god stuvad vitkål! Så rätt och så gott! Kokta ägg till mellanmål ligger också i matpåsen. Kan det gå fel när man är så välplanerad? jag bara undrar... ;-)

Ha en grym måndag!

13 kommentarer:

 1. *IMPAD*
  Energibollar - berätta mer!

  SvaraRadera
 2. Förresten, var du uppe och bloggade kl 06:04 i morse? Jösses, människa, det där är oroväckande mycket energi...

  SvaraRadera
 3. Klickade in mig på din blogg häromdagen och är helt fascinerad av det liv du lever. Jag kommer helt klart att börja följa din ord i vardagen. :)

  SvaraRadera
 4. Planera mera! Söndagar är perfekta matlådefixardagar. Bra jobbat.

  Energibollarna misstänker jag innehåller choklad, havregryn, smör, socker. Ser precis ut som mitt favoritfika;chokladbollar utan pälsocker.

  SvaraRadera
 5. Mmm energibollarna ser fantastiska ut och vilken underbar sida! Kommer tillbaka!

  SvaraRadera
 6. Energibollar? Vad består de av.

  Undra om de är kaloririka eller ??

  Duktigt att göra en så god matlåda, det tjänar du pengar på ochså. Jag förmodar att det är dyrt att äta ute.

  Ha det gott
  Gunilla

  SvaraRadera
 7. Planering is the shit! :)

  Har förresten en fråga till dig!
  Jag har något svagt minne om att du skrivit en del om ett tv-program om en dansk bonde... Kanske har jag fel men om jag har rätt så vad hette det programmet?? Blir galen av att jag inte kommer på det!!!

  SvaraRadera
 8. Å vilken mysig blogg du har! Och matlådan lät väldans god, förutom möjligen köttbullarna som kanske inte passar en vegetarian sådär jättebra...;-)

  SvaraRadera
 9. Jaha minsann! De ser sannerligen goda ut! Får man kanske prova sig på nån gång! (Lugn jag har sett ingredienslistan ;) )

  Är älgfärs okej, även om den inte är eko-märkt (apropå köttdiskussionen vi hade för en tid sedan!).

  Får jag lov att passa på?? Jag har en utlottning av Cliniderm-produkter i min blogg. Pågår till 22 januari kl 15!

  SvaraRadera
 10. Esbe: Älgfärs borde väl vara bra både ur näringssynpunkt och ur slakt och djurhanteringsvinkeln. Sen kan man ju ha åsikter om att döda djur... Men jag gillar älgkött, bra smak och ganska magert.

  SvaraRadera
 11. Bondjäntan: Jag har inget emot jakt, så länge det är i lagom mängd. (Vilket det kanske iofs inte är idag, men det är en annan femma..) Fettet har jag inga problem med. Insåg just att älgkött bör innehålla mer omega-3 än vad typ konventionellt gris- och nötkött gör. (Eftersom eko-gris- och nöt innehåller mer omega-3, så fick det en extra poäng där.)

  SvaraRadera