11 feb. 2011

Välbehövlig dag!

Kom inte iväg till jobbet idag på grund av snökaos och halka. Om jag ska vara ärligt så var det välbehövligt med en extra dag. Tack snälla vädergudar ;-) Jag har tagit det väldans lugnt, legat och läst på förmiddagen, varit ute på långpromenad på eftermiddagen och skolat om lite plantor. Känner av gårdagens vurpa i nacken och är något stel och ganska öm. Hoppas dagens vila gör susen!

Först ut blev kronärtskockorna för omplantering. Hade kunnat vänta lite men de höll på ramla ut ut sina burkar och så är det en planerad födelsedagspresent. Kan det bli bättre, kronärtskocksplantor i födelsedagspresent i februari?! Jag skulle då bli glad! Av mina 8 plantor så blir hälften present. Hoppas de rätar upp sig lite till i morgon så de inte ser så medtagna ut :-).

Rötterna var himla fina och många. Riktigt roligt att plantera om dem när man ser härliga sköra rötter och plötsligt måste hämta större krukor än planerat. Och i och med det, så är mina "vanliga" planteringskrukor slut. Nu blir det till att pyssla och göra papperskrukor, diska ur mjölkkartonger med mera. Man tager vad man haver.

Fick några fröer från rara Charlotta men de har tyvärr inte tagit sig. Kan bero på att katterna har faktiskt vält just de två krukorna några gånger... de kanske inte gillar att ha det svajigt?! Men jag fortsätter att pyssla om dem. Jag köpte även Green Globe och det är de som blev omplanterade här idag. Det är en gammal sort från 1863 och är en kulturarv-växt.

Känns kanske avlägset att skörda kronärtskockor i detta snökaos men den som väntar på något gott...

God kväll!

5 kommentarer:

 1. En oplanerad och icke inplanerad ledig dag är inte fy skam :-)

  SvaraRadera
 2. Härligt, härligt! Jag ligger verkligen efter och ska försöka spurta i fröfrossandet. Ännu har jag inte skickat iväg mina beställningar, än mindre fått några frön i jorden.

  Men idag tog jag mig faktiskt i kragen och stack iväg och köpte en påse Green Globe så i morgon ska det bli av!

  Grattis till bonusdagen, ibland kommer det extra lägligt!

  Önskar dig en finfin helg.
  /Bianca

  SvaraRadera
 3. Lyckliga vän du har som får en så fin present! Mina green globe såg också väldigt fina ut vid omplanteringe häromdagen nu får vi se om imperial star kan spurta ikapp. Nu curlar jag mina Mini Bonnet från dig lite extra - hoppas de kryper upp i dagens fina solsken. Spännande!

  SvaraRadera
 4. Jag var lika lyckligt lottad som dig - pendeltågskaos i Sthlm så jag slapp åka till skolan. Spenderade dagen i mysbyxor för att försöka värma upp stelfrusna ben dock efter att ha stått ute på en perrong i en timma, för att vända hem igen och se att porten till huset var igensnöad! =)

  Men det är ju alltid trevligt med en oplanerat ledig dag! :)

  SvaraRadera