29 maj 2011

Tappra tuppen


Den tappra tuppen har fått försvara sina hönor och misslyckades till slut med uppdraget. Natten till lördag kom Ninjaräven på besök återigen och fick med sig en höna. Två hönor är omtumlade och en av dem skadad. Kanske att de måste till hönshimlen, jag får se hur de mår idag. Tuppen har varit stark, och har förmodligen gjort sitt bästa men är det en ninjaräv så är det tufft även för en tapper tupp!

Igår kväll låstes alla hönor, kycklingar och tupp in i hönshuset och säkrades. Detta är ingen restaurang! Så vill jag inte ha det. Vi brukar ju ha hönsen utomhus dygnet runt på sommaren i hönsgården för att motverka ohyra och skit. Nu ska de vara instängda igen? Nä vete katten om jag är överens med moder natur just nu.

Jag tror minsann att jag ska inhandla lite elstängsel att sätta opp. Vad tror ni om det? Några veckor med el bör ju även ninjaräven ge upp?! Frågan är bara var man hittar enkla grejer till ett enkelt pris? Kan tänka mig att räven är ihärdig, hon har väl ett bo med ungar som hon ska mätta. Men jag vill ju inte vara den som servar med hönsen.... Kan inte de äta sork eller bli vegetarianer?

Nä det blir till att vara lite tuff och inte klema så himla mycket om jag ska ha mina höns kvar! Upp till kamp!

6 kommentarer:

 1. Vad trist!
  Läskigt att räven kan klättra som en ninja... Man borde kanske sätta taggtråd överst på stängslet? Inte så estetiskt kanske, kommer likna en sluten anställt för höns!

  SvaraRadera
 2. Har du inte tak/nät över gården?
  Bra tanke annars det där med att ha hönsen ute på sommaren för att motverka ohyra. Men, har de möjlighet att gå in om de vill? Jag är nyfiken eftersom jag har höns själv och gärna lär mig av andra.

  SvaraRadera
 3. Jag gissar att det skulle vara ganska enkelt att skaffa elstängsel. Man kopplar det till det vanliga elnätet man har i huset (kanske behöver man montera en utomhuskontakt om man inte redan har).
  Och med något så litet som en hönsgård kan jag inte tänka mig att det är särskilt avancerat.
  Googla runt lite och kolla.
  Dessutom behöver ni säkert inte ha det igång för jämnan. Kommer rävskrället bara nattetid så kan man köra igång det när man går och lägger sig - eller ha en timer.
  Lycka till, till både dig och hönsen!

  SvaraRadera
 4. Ekomuppen:
  Hoppas du menar att man skall koppla in ett stängselaggregat? För en blanktråd direkt från eluttaget låter jävligt farligt. Säg att Bondjäntan har 16 Ampere säkringar till uttaget och det räcker att man får 0,05 Ampere genom kroppen så är man stendöd (beroende på hur torr huden är och hur strömmen går genom kroppen osv, osv...

  SvaraRadera
 5. Ninjarävar... dom är inte att leka med, elstängsel tycker jag låter som en bra ide, bara dom inte använder höjdhoppsstavar de där ninjorna.
  kram Mari

  SvaraRadera
 6. Vilken jäkla räv! Snacka om envishet. All cred åt tuppen, man kan tyvärr inte lyckas jämt..

  SvaraRadera