28 maj 2011

Reduce.
Reuse.
Recycle.


Inspirerad av It´s easy being green inlägget om Reduce. Reuse. Recycle så tänker jag på mitt nya kök. Pernilla skriver himla bra och har många läsvärda tankar att ta med sig.

Reduce handlar om att minska på inköpen, att minska på de onödiga köpen. Till mitt nya kök skulle jag ju kunna lätt handla hej vilt (om jag hade råd) de allra värsta prylarna men planen är tvärtom. Att endast ha det nödvändigaste jag anser mig behöva. Att minska och skära bort så många måsten som möjligt!

Reuse är att tillvara på det som redan finns. Hos oss blir det att tillvara på ugn, kyl och frys. Nyheten blir ett litet skafferi(!) som är så efterlängtat! En riktig gammal vedeldad spis flyttas också med till nya köket... det kommer bli så himla bra! Ja, köksmöblerna flyttar ju med så klart! Kökssoffan ska få en ny finnish med svart linoljefärg!

Recycle är ju favoriten, att återanvända saker och ting som redan finns. Har en gammal bordsskiva som ska få bli en del av en arbetsbänk. Gamla väggar från nuvarande kök som är av bröstpanel ska få följa med och klä in skafferiet samt bli skafferidörr. Gamla hyllplan som ligger i källaren ska bli skafferihyllor.

Kommer nog på mer att skriva om så småning om. Gäller ju att ta tillvara på allt som går :-)

1 kommentar:

  1. Vi är helt inne på samma linje när det gäller livet - i stort som smått. Att återanvända och ta till vara...och att köpa så lite som möjligt. Och det går ju alldeles utmärkt och inte behöver vi göra några uppoffringar heller. Livet känns snarare enklare och mer tillfreds. För vi utgår ju från våra behov och inte från vad grannen har eller hur livet framställs i glassiga magasin.

    Men det finns de som tjänar stora pengar på att få oss att tro att vi måste shoppa, shoppa och åter shoppa för att vara lyckliga....

    SvaraRadera