12 maj 2011

Det är min rätt!

Herregud, det är 2011, visst borde jag
få äta och dricka vad jag vill och när jag vill?!


Det måste vara min rätt att äta jätteräka på min sushitallrik? Det är så himla gott med jätteräkor och även om det finns lite problem med räkdammarna så är det ju inte här... hos mig....?

Och hur skulle det se ut om jag inte fick rökt ål på mitt julbord? Den som alltid har funnits där... Måste jag låtsats att äta något annat? Och apropå julbord: snart får man ju inte äta julskinka heller?! Av samvetsskäl... Som om det var jag som gjorde grisarna illa?! Det är faktiskt inte mitt fel att andra inte tar hand om djuren som de ska.

Och måste jag verkligen betala dyra pengar för min biffstek om jag nu vill äta biff? Det borde ju vara min fulla rätt att köpa billigt kött från ett annat land och njuta en fredag kväll?! Det finns ju i affären och säljs... då måste det ju vara okej?! Eller måste jag bojkotta denna billiga köttfärs för 39 kronor kilot bara för att några tycker att jag borde betala 89:-/kg? Är det verkligen mitt problem? Eller överhuvudtaget... får jag inte äta kött längre?

Grönsaker måste ju vi äta! Varför skulle jag inte äta tomater eller paprika mitt i vintern när jag behöver så mycket vitaminer? Dessutom är det de vanligaste svenska grönsakerna även om vi importerar dem på vintern..... Varför skulle jag behöva köpa ekologiska grönsaker eller närodlat eller framförallt säsongsbetonat när jag vill ha en paprika i januari?

Jag älskar kaffe! Jag dricker mycket kaffe och himla tur är väl det, nu visar forskarna att flera koppar kaffe minskar bröstcanser! Yes! Men det finns lite åsikter om vilket kaffe jag borde dricka... det sägs, att de som odlar kaffe inte alltid har det så bra med villkor och gifter. Jag önskar att de hade det bra. Men jag väljer väl samma kaffe som jag alltid har gjort.

Dessutom dricker jag vin om jag vill! Eller? Om inte en bartender har en massa åsikter... Ska man inte få dricka lite vin även om man ammar..? det är min rätt!

Ja, ja... jag jag jag jag jag jag....
vad har jag glömt på min egotripp?

Och om någon är osäker så jag ironisk genom hela mitt inlägg!
och trött...

9 kommentarer:

 1. Precis som Du skulle jag vilja ändra på detta sätt att resonera, på vårt köpsätt. Konsumentmakten - var är den???

  SvaraRadera
 2. Sedan jag såg en dokumentär om en man som simmar floder (2007) och då fick veta att regnskogen i Sydamerika år 2030 kommer vara helt skövlad till förmån för köttuppfödning om det fortsätter i samma takt blir jag ännu mer sporrad att ha egna djur.

  Jag tycker det är helt OK att äta det man vill när man vill. Själv älskar jag skaldjur, ton- och svärdfisk, rött kött, vilt, grönsaker.. Det är ärligt talat få förunnat att hela tiden kunna köpa ekologiskt.

  På mitt bord hamnar ej mer brasiliansk oxe, pga min vetskap. Kan inte klandra någon som väljer att köpa det, kärleksfullt tillaga det och avnjuta. Jag är inte rätt människa att peka finger.

  Ha det bra och njut, det gör jag.

  SvaraRadera
 3. Bra rutet!
  /Rebecka

  SvaraRadera
 4. Bra skrivet! Jag vet knappt vad mer jag kan kommentera, förutom att jag också börjar tröttna på egoismen, rejält. Och det faktum att folk liksom blundar lite och så är problemen bara helt enkelt borta! Magi, liksom!

  SvaraRadera
 5. Vilket underbart inlägg och hej hallå, Bondjäntan! Nu mår jag äntligen lite bättre och gör ett försök att blogga lite mer:)

  Hur går det med varmbänken? Såg inte något inlägg sedan du anlade... fick du upp värmen?

  Kram, kram!

  SvaraRadera
 6. Du glömde en grej på din egotripp:
  visst måste vi på julbordet också få ha lutfisk. Det skiter väl vi i om den är rödlistad---den är ju så god, att man t.o.m. måste ha den till påsk och midsommar också!!---:-))

  SvaraRadera
 7. Rebecka, ibland så ;-)

  ekoenkelt: ja ibland blir det för mycket.

  madame C: å hoppas du håller dig kry! Jo men visst, kom varmbänken i gång! Bloggar snart om det ;-)

  Lilian: ja lutfisken! den måste man ju bara ha...

  SvaraRadera
 8. Om det här hade varit facebook hade jag tryckt på gilla-knappen nu! :-)

  SvaraRadera