26 maj 2011

Mitt blivande kök, en mediahype?


Ni som följt med här ett tag vet att jag har önskat mig ett nytt kök i många år. Men både ekonomi och tid har inte gjort det möjligt för oss utan vi har fått vänta lite snällt. Inget ont i det, tvärtom men enligt mig så har jag behövt ett nytt kök läääänge. Nu kan man ju då diskutera behovet ur olika synvinklar... Och det har jag gjort förr. Gjort olika ställningstagande och vridit och vänt på både det ena och det andra. Till och med funderat om jag har fallit för "inredningshetsen" som sägs pågå under 2000 talet.

I kossornas plant som jag lyssnade på här om natten tar man upp just det här. Martin Timell påstår att det är en mediahype att vi skulle tokrenovera och tokinreda. Vet inte vad jag ska tycka... vill ju gärna ha mitt nya kök. Men jag vill ju inte ha vilket coolt kök som helst utan jag vill ju ha ett kök som står upp för det liv jag lever. Dessutom vill jag renovera tillbaka husets ursprung, ta bort 80-talet som fular ner huset.

Nå väl, äntligen är vi igång. Maken har börjat riva det gamla badrummet som ska bort. Man kan säga att köket och badrummet byter plats. Typ. Vardagsrummet och badrummet tillsammans ska bli köket och allrum i ett. Det gamla köket ska bli badrum och tvättstuga. Lite mer ordning och reda, var sak på sin plats. Vi bor inte i ett stort hus och vardagsrummet används inte flitigt. Vi är köksmänniskor och därav fokus på ett gediget kök med mys. ;-)

Nu blir det inte så himla fläshigt eller vad jag ska kalla det. Vissa saker blir nya, både för att öka marknadsvärdet men också för att det ska passa inredningsmässigt. Andra saker blir second hand och återvinning. Återkommer mer detaljer när vi kommer så långt!

Nu ska det rivas klart, städas upp och se vad som kan återanvändas av det som fanns. Nästa etapp nära.

5 kommentarer:

 1. Tack! All lycka behövs på vår färd med att välja till och välja bort...

  SvaraRadera
 2. Oj, det där känner man igen (ler) fast det gjorde jag inte då. Men det blir ju som man vill ha det sen, spännande att följa deta projekt.
  Kramar Susann

  SvaraRadera
 3. Susann, jag hoppas verkligen jag får till det. Många kompromissar och samvetstripper blir det....

  SvaraRadera
 4. Du om någon förtjänar ett nytt kök, tycker jag, så som du håller på med självhushållning och grejer! :)
  Kul att ni tänker satsa på att återanvända också, folk är så himla hysteriska när det gäller kök och allt ska vara splitternytt - det är ju knappt så att man vågar laga mat i sådana kök!

  SvaraRadera