7 dec. 2014

Utnyttjar den varma vintern...


Idag har jag äntligen fått ner en massa vårlökar i plommonlunden/prunuslunden! Sonen hjälpte till med att gräva gropar och jag plockade lökar i gropar samt täppte till. Många hål blev för att få ner alla lökar och jag hoppas att det blir superfint till våren. 

Följande planterades;

 • 25 st Narcissus Barrett Browning
 • 20 st Narcissus Triandrus Thalia
 • 30 st Narcissus Bright Eyes
 • 40 st snödroppar
 • 50 st vita krokus Jeanne d´Arc
Sedan tidigare finns det några fjuttiga Narcisser av okänt ursprung i lunden och jag tror att det kommer lyfta lunden under våren innan träden blommar!


Längst bort av lunden ska det bli än mer woodland-aktigt. På vänstersida (utanför bild) finns en gulbladig rönn och bortom dem ska jag plantera strutbräken och vit ormöga. På höger sida om bänken finns en vacker Magnolia med gula blommor som jag planterade tidigt i höstas. Upp till bänken är den liten backe och i den petade vi idag ner 50 vita kungängsliljor(!) med hopp om vacker vår! I våras planterade jag några gulsippor som jag hoppas ska spridas sig med vitsipporna som finns. Gissa om jag längtar till vår för att se resultatet! 

För övrigt:
 1. Har jag plockat trattisar på dagens promenad! 2:a advent och jag utnyttjar det milda vädret.
 2. Har jag rensat i en av odlingslådorna och förberett för vinterodlings försök... mer om det sen.
 3. Har jag börjat skriva frölistor :-)
1 kommentar:

 1. Det låter verkligen helt underbart vackert! Speciellt gul magnolia, kungsängsliljorna och sipporna kittlade min fantasi.
  Ha en fortsatt fin kväll

  SvaraRadera