17 dec. 2009

V i n t e r


Nackdelen med att bo på landet är att när det stormar och snöar så fungerar inte kollektivtrafiken. Om vi ska vara ärliga så fungerar inte någon trafik just nu. Har precis kommit hem igen efter ett äventyr ute på vägarna... ska dricka kaffe och vänta på att det lättar lite.

Det började med att vi (sonen och jag) var tappra och tog ut oss i morse till bussen. Påklädda och trotsiga gick vi... tills vi mötte lastbilarna som stod still vid vägens kant och ganska snart var det uppenbart att kollektivtrafiken inte skulle kunna vara tillgänglig för tillfället.

Det var bara att traska hem igen och ringa skola och jobb och berätta. Jag ringde även grannen och frågade om hon skulle till jobbet med bilen. Ja så fort det lättar blev svaret. Efter någon timma ringde hon och vi var på väg med bil.

Men ooops... det var verkligen svårt att se något.... väl framme vid nästa by svängde vi av och bestämde oss för att åka hemåt igen. Detta skulle inte funka i 2,5 mil till. Sakta men säkert åkte vi hemåt igen. Tyvärr fick vi lämna bilen vid en infart pga trafikkaos med nya lastbilar... så det var bara att traska hem i snöovädret!

Så det var väl dagens äventyr! Hoppas att det blir lite uppehåll så att bussarna kan börja gå igen och jag kanske kommer till jobbet en sväng.... skulle verkligen behöva komma in....

Nä nu ska jag dricka kaffe! Och titta på den vackra vyn detta kaos skapar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar