12 dec. 2009

V a r d a g s h j ä l p e n

Hemma hos oss kan det vara ganska kaotiskt i mellan åt, två heltidsarbetande vuxna, två tonåringar och djuren ska få ihop vardagen. Vi har valt att leva på landet och vi har valt att försöka leva så ekologiskt som möjligt och till viss mån med självhushålltankar. Det är inte lätt att få ihop det alltid och vi skulle nog må bra av att gå ner i arbetstid men det är inte möjligt nu.

I denna vardag så söker jag efter vardagshjälp, saker som gör det lättare för oss att ändå leva med kvalité. Vi försöker alltid att ha matlådor med till arbetet men när middagsmaten inte räcker till matlådor måste man ha alternativ.

Förra söndagen hade jag en massa långkok och förberedelser för stressade dagar. Jag gjorde bland annat köttfärsbiffar, smeten drygade jag ut med riven kålrot och morot. Mycket saftigt och gott. Dessa biffar har sedan fryst in de är tänkta till matlådor och "jag orkar inte laga mat idag" dagar. Den snabbaste matlådan är med biffar, rotfruktsblanding och ärtor! Enkelt och gott, ganska nyttigt också.

Alla former av frysta grönsaker är en bra vardagshjälp. Underlättar otroligt mycket, både genom att frilägga tid men också genom att göra maten nyttig. Skönt för den stressade....

Vad har ni för vardagshjälp för att få det att gå ihop?

3 kommentarer:

 1. Ja just de, tänker som du, men får inte det at gå ihop, så tyvärr fuskar vi....men säg inget till någon annan bara...
  Kram

  SvaraRadera
 2. Fryser också in en del basrätter. Men främsta förenklingen ligger i ett bra flöde av råvaror (hitta en optimal rytm för inköpen) och att anpassa måltiderna efter vad som finns hemma.
  Bakar också större satser bröd, skivar upp direkt och fryser in. Då kan man alltid lätt ta en smörgås.
  Yoghurt + frysta bär blir enkel och nyttig smoothie-glass i mixern

  SvaraRadera
 3. Bondbruden: man gör vad man måste för att överleva... det händer att även den bäste "fuskar"!

  Ivan: Visst är det skönt när man har koll! Vi månadshandlar och för att kunna göra det så måste man ha en bra planering!

  SvaraRadera