9 juli 2011

Avskärmning i meditationsträdgården?


Idag blir det att måla två stycken stora spaljer som maken har byggt till mig. (BOBB- bygger, betalar och bär, var det inte så Mari? ) Hahaha! Anyway, de ska bli en del av avskärmningen mot en åker men det ska något mer till. Jag har tittat på pilstaket och dylikt och hitta inte riktigt det jag vill ha... ja det ska ju helst inte kosta något heller.

Hemma hos Gunilla och John som har en underbar trädgård finns det lite inspiration till avskärmning (bilden). Bambupinnar blandat med "plank" är en fin idé. I boken Den lilla trädgården finns också mycket inspiration att hämta, inte renodlade skärmväggar men ändå bra avgränsningsförslag för ett grönare rum. En bok att rekommendera om ni har gluttat i den, den är inte ny men inspirerande.

Nu börjar meditationsträdgården ta form och jag känner att detta kommer bli en favoritplats i trädgården. Förutom spaljemålning ska jag plantera för glatta livet alla plantor som jag samlat ihop. Många plantor är återvunna från den egna trädgården medan några är köpta. Dock finns det många växter och träd på önskelistan! Azaleor och rhododendron vore fin fint, både för att de är vackra men också för deras struktur. Stor daggkåpa till ca 8 löpmeter(!) många plantor blir det...körsbärsträd, magnolior, bambu, olika ormbunkar med mera :)

Ja, man kan verkligen (jag) drömma iväg för många tusentals kronor. Vore inte helt fel med en lottovinst! Okej, vissa saker kanske går att lösa ändå. Mycket har vi hittills löst med återvunnet! Ett annat inlägg om det senare.

Nu är det ut och måla som gäller!
På återseende!

4 kommentarer:

 1. BILDER...Jag vill se Bilder!!! Vad gör du?? jag är sååå nyfiken, om du inte visar snart... så kommer jag =)
  Gunillas plank med blandning av bamby och plank la jag oxå märke till då jag var där. Kommer nog bygga något liknande här hemma, behöver något åt kiwin att klättra på.
  Jobba på nu så du snart kan visa bilder
  KRAM / Mari
  ps. Hälsa BOBB (*hihi*)

  SvaraRadera
 2. Fniss...när min man gjorde avskärmningen och satte den på plats sa han; "Häääär slutar trädgården"!!!!!

  Men det går ju alltid att utvidga åt andra håll...

  Kram

  //Gunilla

  SvaraRadera
 3. jag har planterat buskar och träd, formklipper,
  slipper se grannar på våra på 810 m²

  SvaraRadera
 4. Oj oj oj! Du ligger verkligen i. Nu är vi tillbaka i Sörmland och vad det lider gör vi en utflykt till Nynäshamn. Då kommer vi förbi... och inspekterar ;-)
  Kram

  SvaraRadera