14 juli 2011

# Jävla Höna! #En höna har smitit flera gånger om idag och gjort ganska stora spår... i en av odlingslådorna med sallad har hon haft en större fest och i den andra med kål och mangold försvann mangolden helt. Kvar är endast stjälkarna... Lådan med kål och mangold är också till för att smycka trädgården så det känns verkligen visset! Det är inte alltid roligt med höns kan man tycka då. Och så har vi tuppen... ja det är en annan historia.

7 kommentarer:

 1. Jag har funderat på höns..men kanske ändå inte;)

  SvaraRadera
 2. Mangold kommer ju igen när man klipper ner den och salladen är nog inte helt körd heller om hon inte har dragit upp plantorna förstås... Det kanske blir extra goda ägg ;-)

  SvaraRadera
 3. Hahaha känner igen det där. Nej, det är nog bara att gilla läget för det är troligen varken första eller sista gången en höna rymmer eller...? Här försvann salladen, höns eller kaniner eller nåt, men jag var iväg till svärmor och plockade åt mig småplantor som nu växer finfint !

  SvaraRadera
 4. Anna H: jop, jag blir ju sugen... och då ligger även min kaxiga tupp risigt till!

  Livsnjutaren: jo jag tycker alla ska ha höns! Och extra sallad på gång:-)

  Nilla: jo det är sant. Mangolden är nedklippt och salladsbädden upprensad men DET VAR JU MIN SALLAD!

  Malin: Å jag kanske kan gå till grannen och se vad de har att erbjuda :) Tar med mig lite ägg...

  SvaraRadera
 5. Vad snäll du är som serverar så mycket gottigt till din höna=) Klart hon uppskattar det.

  Kan trösta dig med att det är sådant som hör till när man väljer att ha höns. Där jag växte upp hade vi frigående höns, varav 15-20 stycket fick sprätta fritt på gården om somrarna. Det är inte det lättaste att fostra höns till att inte äta upp trädgårdslandet.

  Men jag håller med Nilla, äggen blir ju goda;)

  SvaraRadera
 6. Mánadis' Vildhäst: jo jag har ju haft höns i tio år nu så visst vet jag väl att hönsen gör som de vill... men som jag sa tidigare; DET VAR JU MIN SALLAD! Det retar!

  Våra går ju fritt större delen av året men inte juli och augusti då är de i en stor inhägnad och får massor av rens från trädgården... men inte tillräckligt verkar det som.

  Och jo jag får goda ägg... och så lite kött också :-)

  SvaraRadera