7 juli 2011

Sneakpeak!


Just nu är jag helt insnöad på min meditationsträdgård och all tid går till den. Det är himla skoj när man kan börja se resultat efter många timmars arbete. Vissa dagar är jag helt ledbruten av allt grävande :-) Det är himla mycket jobb och det är tur att båda mina favoritmän hjälper mig; maken och sonen.

Det finns en risk att detta är en trädgårdsblogg i några dagar nu när jag håller på med meditationsträdgården. ;-) Blir liksom helt tagen, insnöad och lyrisk över hur det ska bli. Planerar och jobbar på vart eftersom, försöker ta tillvara på stuff som finns och letar febrilt i mina gömmor efter användbara saker. Kostnaderna drar i väg så himla lätt när man behöver både det ena och det andra så jag försöker hålla dem nere.

Men vissa saker behövs; grus i stora lass, mååånga plantor av stor daggkåpa, några träd, en avskärmning av pilstaket eller liknande. Idag ska jag leta efter inspiration till avskärmningen i alla mina trädgårdsböcker, nåt spännande måste det ju finnas att apa efter. Bra pausgöromål, att leta och bli inspirerad. I denna värme behövs många pauser eftersom det är gassande sol vid meditationsträdgården.

Nä nu ska jag ut och gräva lite!
Kram på er!

7 kommentarer:

 1. Hårt arbete och gassande sol är inte den mest hälsosamma kombinationen.

  Lycka till med trädgården!

  //Gunilla

  SvaraRadera
 2. Vilken trevlig trädgårdsblogg du har! /Sara

  SvaraRadera
 3. Jag har blivit lite kär i daggkåpan jag med, ska se till att leta på några plantor när det blir höstrea :-) det ska verkligen bli spännande att se vad du åstadkommer !!

  SvaraRadera
 4. Så fint det verkar bli! Hm meditationsträdgård... Ska fundera på det. Vi har i alla fall gott om plats...
  Daggkåpa.. Jag inskaffade säkert 25 plantor via Facebookstatus (kollegor tog med sig i påsar till jobbet!) och via Tradera. Perfekt att få plantan skickad till en, bara hämta paketet från brevlådan och plantera direkt. Hur bra som helst. De är INTE särskilt dyra på Tradera.
  /Marie

  SvaraRadera
 5. Gunilla: roligt att höra från dig! Ja, många pauser i skuggan är ett måste.

  Sara: ja, nu är det ju inte en trädgårdsblogg i egentligen ;-)

  Malin: höstrea är bra! men jag vill ju ha nuuuu men jag har inte råd med dyra fina plantor just nu.

  Marie: Meditationsträdgården kommer klart bli en favoritplats här. Inte bara för att det är nytt utan för att jag verkligen hoppas att det blir en meditativ plats!

  Tadera och plantor... tål att tänkas på. Ska kolla.

  SvaraRadera
 6. Hej tjej!
  Shit vad du håller oss på halster... Man vill se meeeeer...nuuuuu!
  Var rädd om dig i allt grävande, det sliter.

  Ha det gott, kramkram Hillevi (som inte skrivit om salvan ännu... livet är komlpicerat)

  PS Jag tror att din blogg alltid har varit en underbar trädgårdblogg med annorlunda inriktning;-) Du använder nästan ordet trädgårdsblogg som ett skällsord... Är det det goafrun?;-))

  SvaraRadera
 7. Hillevi; Tack för rara ord om "underbara trädgårdsblogg med annorlunda inriktning" Och inte är det meningen att låta negativ angående ordet trädgårdsblogg...absolut inte!

  Dock upplever jag inte att jag skriver en trädgårdsblogg utan någonting annat med inslag av trädgård. Och oftast har det ju varit matrelaterat, självhushållning och så vidare.

  Ibland blir det fel med ord och syften. Det är precis som att ibland tror folk att jag är emot all form av konsumtion, inte intresserad av mode eller skönhet men det är fel. Jag kanske har annorlunda prioriteringar, handlar på medvetet, och ser skönhet i annat än dussinvaror...

  Summa summarum, jag älskar trädgårdsbloggar och hittar mycket information, inspiration och glädje hos många av er. Dock skriver jag inte själv en sån trädgårdsblogg.

  Angående att hålla er på halster så är det ett medvetet pr-trick! Eller så vill jag visa annat än jordhögar som ska skyfflas och annat tråkigt förarbete. Jobbar dagarna i ändan med att bli "klar" och det tar mycket längre tid än jag hade räknat med. Men snart kommer det bilder, jag lovar!

  SvaraRadera