25 feb. 2012

Jisses, hur ska det gå med alla sådder?


Jag bara undrar, hur ska det gå med alla sådder innan jag får ut dem?! Tänk att jag var så orolig för att inget skulle gro... det är ju typ första gången jag sår perenner och ska göra blomsterarrangemang här hemma. De har grott över förväntan och jag små små plantor till min blivande blommande trädgård. En månad senare (efter sådd) och jag undrar hur det blir när ytterligare en månad har passerat och jag behöver mer plats...

1) Vit Rudbeckia White Swan Echinacea purpurea sådd 29/1
Jag räknade i morse till 75 plantor av denna vita ståtlighet. White Swan är huvudaktören i mina fjärilsrabatter och jag har tänkt att jag behöver många plantor för att det ska ge effekt. Och jag har fått många plantor - som så småning om ska skolas om! Puh!

2) Rudbeckiahatt Green Wizard Rudbeckia occidentlis sådd 29/1
Ca 25 plantor av Green Wizard som ska vara en uppstickare bland alla vita svanar.

3) Prickig Temynta Monarda punctata sådd 29/1
En av mina utfyllnadsblommor i fjärilsrabatterna. När jag tittar i såddasken undrar jag hur jag ska skola om dessa? Kanske att det blir lättare när de har vuxit till sig men många är det på lite yta. Ser ut som jag har tappat fröpåsen. ;-) Men det var hiskeligt små frön och jag trodde inte att så många skulle gro... hahahahaha

4) Honungssalvia West-Friesland Salvia suberba sådd 29/1
Alla salviasorter, Honungssalvian och Stäppsalvian har grott med bra resultat! Hundratals plantor som trängs i sina gröna lådor - roligt men galet. Tänk er omskolning och tänk er platsbristen som kommer som ett brev på posten. Jag skulle v e r k l i g e n behöva ett stort växthus eller en vinterträdgård.Och nu har jag inte ens med alla chili- och paprikaplantor som jag har... de är säkert sammanlagt 2-300... Har sått extra av några sorter som jag tänkte kränga i väg till folk på jobbet. "Två flugor på smällen" - de har frågat efter plantor och jag finansierar mina upptåg av inköp av t ex gröna sålådor. Men tills jag har fått iväg extraplantorna vet jag inte hur det ska gå. Och då har jag inte sått mina tomater än?!!! Ha ha ha helt galet! Jag har ju mina två hyllor med lysrör som jag är så nöjd med men behovet ökar... av plats.

Nä det är dags att ta ett varv med vattenkannan!
Vi ses!

10 kommentarer:

 1. Ja, det är märkligt att det som verkar så smått kan bli så stort :-) Härligt att det gror. Jag funderar på att ställa mina chilisar i fönstret om en vecka eller två. Har för mig att jag gjorde det i mars för två år sen och de utvecklades jättefint. Att det ljus som kommer i mars räcker för att ställa plantor i fönster. Sen hoppas jag på en mycket varm april så att jag kan börja flytta ut alla små plantor på dagarna mot den varma söderväggen. Ja, vi får se... Lycka till med omskolningen. Ta det i omgångar annars blir du galen innan projektet är i hamn, det har jag gjort i år och det känns så bra.
  Ha en underbar helg!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Jag är så imponerad! Jag säger grattis! Vilken lycka! Men jag förstår precis dina tankar.
  Hur får man plats?
  Det var lite lustigt idag. När jag satte på datorn så tänkte jag just på dig och då plingade det till och så kom det en kommentar från dig.
  Lustigt va?
  Hörs ses
  Ha en bra dag
  Annika

  SvaraRadera
 3. Känner såå bra igen mig i det där. Snart kommer min veranda att vara översållad med småplantor!!! Hm.... Ha en fin fin dag/Gela

  SvaraRadera
 4. I love dina genialiska och snygga hyllor.
  Ditt resonemang känns så skönt att läsa - jag är inte ensam helt enkelt - det finns fler galningar där ute.
  När jag utmattad av omskolning av småplantor går och lägger mig lyckas jag ändå vakna pirrig av förväntan nästa morgon inför att se nästa omgång frön komma upp...

  SvaraRadera
 5. Är inne och tittar igen. Det är väldigt fina hyllor du har. Var har du köpt dem?
  Ha en trevlig kväll!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 6. Ojjj, flitens lampa lyser verkligen här. Hihi, känner så väl igen mig med rent för många små fina gröna plantor...försök kräng iväg så fort som möjligt så frigör det lite yta till alla tomater! ;o)
  Ha en fortsatt fin helg,
  Lydia

  SvaraRadera
 7. hihi,,,,,,,,du ligger då i :)
  å missa nu inte.....

  B
  L
  O
  G
  G
  P
  A
  R
  T
  Y
  T

  fortsätter.......
  redan 81 fina bloggar...
  de e kul att vara med :)
  VÄLKOMMEN
  Håkan

  SvaraRadera
 8. OJ!... har du skaffat en hylla till =). Jag ser att du har plastkåporna kvar på lysarmaraturerna, tar du bort dom kommer mera ljus till planterna. Dom behövs bara om lamporna hänger utomhus. Sen kan du hänga myla över... jag förklarar då vi ses =)

  KRAMIS

  SvaraRadera
 9. Sånne fiffige hyller, blev nesten litt svartsjuk ;-) Hilsen fra Norge

  SvaraRadera
 10. Hos dej är det sannerligen vår!!! Lycka till med sommarens blommiga grönska och ätbara njutbarheter!

  SvaraRadera