28 feb. 2012

Säsongsbetonad mat eller...?


Man kan kalla det för säsongsbetonad mat eller kanske en akut åtgärd till torra halvtrötta morötter? Med gröna nackar och groddar, svartfläckigt skal såg de inte alls ätliga ut. Men lite putsande och skalande så blev det schyssta morötter igen. Det blev grönsaksbiffar med bovetesallad och rödkål med apelsiner!

Grönsaksbiffarna bestod av morötter, palsternacka, kikärter, rödlök, vitlök, bladkorriander, ägg, salt och peppar. Jag skalade morötterna, palsternackan och rev dem. Mixade kikärter, korriander och lök, dock inte för fint då jag gillar tuggmotstånd. Blandade allt och stekte på medellåg värme. Och attans vilken god måltid det blev.


8 kommentarer:

 1. Gulp vad det låter gott!
  Jag är så imponerad av din blogg. Jag har spanat bakåt och hittat massor att lära och inspireras av. Tack!

  SvaraRadera
 2. Lät hur gott som helst! Och vilket rens och ordningssinne du visar på i förra inlägget. Jag blir helimpad över organisationsförmågan :-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 3. Mums, lite deppiga morötter kan vara hur goda som helst..

  SvaraRadera
 4. Tack för recept, jag plankar helt fräckt och provar en annan dag !
  Hoppas huvudet mår bättre efter smällen. Vad fint du fick i frölådan, ujuj, länge sedan det var sån ordning här. Fniss, måste bara berätta apropå kommentaren hos mig att jag är precis tvärtom...jag gillar egentligen inte så mycket att så frö, men att skola om plantor gillar jag :-) Kanske inte så konstigt att jag står och skolar plantor, när jag egentligen har en massa kvar jag borde så :-))
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
 5. Otäckt med smällen. Hoppas du känner dig ok nu.

  Ett tips för "trötta" morötter är att låta dem ligga i vatten ett bra tag. Då får de tillbaks lite av sin forna fräschhet...

  SvaraRadera
 6. Mums, vad gott! Har du något tips för vinterförvaring av morötter? Förr odlade jag lagringssorter, men lyckades aldrig hitta någon bra lagringsmetod. Försökte med fuktig sand i en matkällare, men tyckte ändå att rötterna torkade och skrumpnade jättesnabbt...

  SvaraRadera
 7. Suzan: Du är alltid välkommen!

  Malin: vad roligt att du hittar nåt att läsa. Jag fick tips om en blogg som jag läste och läste...varenda inlägg! Det är roligt när man hittar läsvärda ting.

  Fru Purjo: jo jag brukar göra så.. men de här var nog förbi det stadiet ;-)

  Lisa: Biffana är värt att prova. Kommer helt klart att göra om dem - öven med fräscha morötter! Och angående såendet, om jag sår kan du omskola!

  Fröken Dill: har inget bättre än mjölkback med fuktig sand i källaren... En stuka kanske? men då ska man ju ha plats och bygga en...

  SvaraRadera