10 juni 2010

Teknik-geek?


Jag är kluven vad gäller att alltid ha det senaste och coolaste i teknikens värld. Jag är dessutom ganska ointresserad av teknik men ändå lite impad av vissa saker. Iphone är ett lysande exempel, jag har inte behovet, måste inte ha och tycker att det är lite too much.... och ändå kanske att jag skulle tacka ja om jag fick en! :-)

Jag är inte en tekniknörd. Jag gillar faktaböcker, kokböcker, trädgårdsböcker och skönlitteratur. Där är min nördvarning... och ja inte ska vi glömma hönsen. Jag blir inte imponerad av teknik...och det är nog för att jag inte kan så mycket, jag är okunnig inom detta område. Jag är inte teknikmotståndare även en del tror det. Teknik är bra när det fungerar och är enkelt och tillför något i min vardag.

Men nu har Apple väckt även mitt intresse. Det pratas om solceller. Tänk er en solcellsdriven iPhone?! Då kan även jag tänka mig att bli en teknik-geek!!! En ekomobil?! Eller det väl lite väl snävt att säga att det bara är en mobil...? Vissa lever ju sina liv genom sin iPhone :-)

ecoGeek kan man läsa om framtidens planer på sollceller och mobiler. På patently appel kan man läsa om patentet. Intressant!

4 kommentarer:

 1. DÅ hade till och med jag varit impad om de gör en sådan! Är en mobilälskande nörd... Hoppas du får en supertrevlig fredag! Kram kram

  SvaraRadera
 2. Fina är dom ;-) Är det bara solcellerna som sätter käppar i hjulet så finns ju portabla solceller för uppladdning av både det ena och det andra (t.ex. http://www.coolstuff.se/Barbar_Solcellsladdare). Men en ekomobil vore helt klart intressant, men då borde man fokusera på tillverkningsindustrin - man kanske kan återvinna delar på något smart sätt.

  SvaraRadera
 3. Melinda; det är på gång, anytime liksom ;-)!

  Zelca: jo jag vet ju det där med portabla solceller men det övertygar inte att köpa en svindyr manick ..... kanske när hela mobilen är en hel solcell?! Men jag håller med, tillverkningsindustrin är mycket intressant att syna!

  SvaraRadera
 4. Jag är också lite sugen på en iphone och helst då en solcellsdriven :-)

  SvaraRadera