22 juni 2010

M å s t e n ?


Idag jobbar jag dag och kväll, det vill säga har hela förmiddagen för mig själv. Ibland är det gott att kunna göra det man själv har lust till men idag pockar nog andra "måsten" på. Ja, jag kallar det nog för måsten... bönorna som jag har sått inne för att komplettera den misslyckade sådden ute börjar ränna iväg och då måste de nog komma ut. Hinner nog inte plantera alla idag då det är ganska många plantor men de som är störst borde ju få känna på lite riktig mylla.Sedan hade jag ju bestämt mig för att göra rabarberdryck till midsommar och då är det dags att sätta igång. Den är i och för sig inte svår att göra utan bara lite småbökig om man gör en större sats på en gång. Idag gör jag nog en enkel sats och sen nu under midsommarhelgen. En annan sak som låter spännande är ju att göra egen cider och eget vin... läser i flera böcker hur man gör men det verkar omständigt, riktigt svårt. Tål att tänkas på!

Rasta hunden, mata hönorna och kalkonerna, äta och fixa matlåda är andra måsten som ska göras här på förmiddagen. Dags att sätta fart om nåt ska blir gjort!

På återseende!

6 kommentarer:

 1. Den rabarberdrycken vill jag gä'rna ha recept på! Så kanske jag också hinner göra, till midsommar. =)

  SvaraRadera
 2. Rabarberdricka

  3 kg rabarber i bitar
  2 citroner
  3 1/4 liter kokande vatten
  2 ½ kg socker
  30 gram citronsyra


  Tvätta rabarber väl och skär i bitar. Varva rabarber och citron i en rymlig bunke eller en mathink.
  Koka upp vatten, häll i citronsyra och socker, blanda tills sockret är upplöst. Slå blandningen över rabarbern och låt stå i 2 dagar. Sila av och buteljera eller frys in i frysaskar.

  Mums filibaba!

  SvaraRadera
 3. Du är DUKTIG du! Och det menar jag på riktigt. Blir inspirerad av det du gör helt enkelt! Förstår inte hur du hinner... men det man vill prioriterar man ju! (Det är kanske det som skiljer ut agnarna från vetet.....? Vi andra bara snackar, du lever ekologiskt och miljövänligt på riktigt)
  Tycker att det är så kul att få se den här sidan av dig, hade ingen aaaaning innan bloggen... ;-)
  Ta hand om dig! Kram/Marie

  SvaraRadera
 4. Marie: :-D Jag tror att var och en gör efter sin förmåga. Jag mår bättre både fysiskt och psykiskt av att försöka få till ett hållbart liv med allt vad det innebär för mig. Jag lär mig hela tiden nya saker och vill lära mig mer...
  Ta hand om dig du också!

  SvaraRadera
 5. Tack för receptet! Det där ska jag ta tag i i eftermiddag! Jag måste säga att jag håller med till fullo, det ger så otroligt mycket!

  SvaraRadera
 6. Linda: Var så god, nyttja på du! Visst ger det mycket?!

  SvaraRadera