15 juni 2010

To do


Idag firar jag och sonen hans skolavslutning utan far och syster. Syrran hans jobbar och far är på galej så då myser vi, sonen och jag. Han har själv valt maten och det blev grillad kyckling. Istället för köpe-grill-olja tar jag endast citronsaft, salt och peppar så klart, färsk rosmarin och vitlök. Blir en mycket trevlig smak på kycklingen. Enkelt och gott, utan några konstiga tillsatser!


Efter maten blir det till att ta hand om kalkonerna som verkar ha "hittat hem". De ska rent vatten och mat, idag blir dessutom gårdagens makaroner. Normalt får hönsen matresterna men gäller att skämma bort kalkonerna lite i början :-). Samma sak gäller hönsen, mat och vatten. Tomaterna behöver ganska mycket vatten så det blir också en av kvällens uppgifter.


Har kokat potatis och lite fisk till kattungarna som inte riktigt äter kattmat utan väljer "vanlig" mat istället. Suck och stön. Igår köpte maken barnmat faktiskt...vad ska man göra när man inte hinner med att koka mat till kattungar?!

När jag är klar med alla stuff som ska göras och när sonen har tröttnat på mig ska jag lägga mig raklång och titta på Det goda livet och inspireras! Man får hoppas på att jag inte somnar...

Ha det gott!


3 kommentarer:

 1. Jag såg nästan hela första programmet i repris här om dagen (ren tur satte på tv bara för att slö titta lite) och visste inte vad jag såg men bara älskade programmet så nu vet jag tack vare dej.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Blir faktiskt lite arg när jag läser om "uppfödare" som inte lärt kattungarna äta kattmat. Sen att man kan ge missarna lite kokt fsk då och då som extra godis är ju en helt annan sak men att ge dem barnmat.

  SvaraRadera
 3. Lena: Men visst är det ett intressant program?! Ska verkligen följa denna, den finns ju på svt play också vilket är bra!

  Ann: ja men visst blir det lite problem här hemma i och med att de inte äter kattmat. Men vi jobbar på det, nu på morgonen har jag kokat lax och potatis. Detta blandar jag med lite kattmat... Så förhoppningsvis äter de ganska snart kattmat!

  SvaraRadera