Till midsommar planerar jag göra en rabarberdryck av mina enorma rabarber. Den är mycket god och smakar enormt mycket "sommar"!
Rabarberdricka
3 kg rabarber i bitar
2 citroner
3 1/4 liter kokande vatten
2 ½ kg socker
30 gram citronsyra
Tvätta rabarber väl och skär i bitar. Varva rabarber och citron i en rymlig bunke eller en mathink.
Koka upp vatten, häll i citronsyra och socker, blanda tills sockret är upplöst. Slå blandningen över rabarbern och låt stå i 2 dagar. Sila av och buteljera eller frys in i frysaskar.
Mums filibaba!
I love Maja! Hoppas bara jag kan få lille sonen lika entusiastik snart. Lyckost din med stora rabarber - mina vill inte alls! Just nu har jag sjunkit så lågt som att konversera tyska (!) lastbilsrabarber - bu! Ha en härlig helg!
SvaraRaderaLåter gott men hur många dagar ska den stå, det föll nog bort.
SvaraRaderamvh Lena
Mamma Mimmi: Ja Maja är go! lastbilsrabarber låter inte kul... hoppas dina rabarber tar sig snart.
SvaraRaderaLena Andersson: jo men visst hade jag tappat antal dagar... men det har jag fixat nu! 2 dagar var det ju :-)
Tack för tipset! Ser att det är ungefär samma recept som jag har till äpplen, har inte tänkt på att jag kan använda rabarber! Vi har MYCKET rabarber!! :-)
SvaraRaderaMarie; jag använder samma recept till fläderblomsdryck också! Det är två favoriter från oss :-)
SvaraRadera