6 juni 2010

M e d e l h a v . . .


Jo men visst, det börjar likna kärlek banne mig! Har köpt mig ett fikon och kan inte ta ögonen från den! :-) Den är inte så stor, cirka en halv meter men ack så glad jag är över mitt fikon"träd". Äntligen är det städat på verandan och mitt medelhav har boat in sig.

Har krukat om en mängd basilikaplantor som får stå på verandan tillsammans med rosmarin och fikonet. Så visst är det lite medelhavskänsla allt.... Physalisen har också fått en plats och jag hoppas ju på en riktig guldgruva där.

Dagens middag blir en köttfärsröra med morötter och gröna linser i tomatkross. Till detta fetaost och basilika sallad med bönor och broccoli... Känns kanske också som lite medelhav?

Fortsatt trevlig söndag!


5 kommentarer:

 1. Men gud så gott det där lät, jag är en riktig lins&bön nörd.

  SvaraRadera
 2. Medelhavet i Sorunda, bannemig! Jätteavundsjuk på ditt fikonträd och skulle gärna ha ett i kruka på altanen. Tror du det är lurigt att sköta?

  SvaraRadera
 3. HolzDesign: det var gott! Jag gillar också linser och bönor, särskilt röror :-)

  Mamma Mimmi: Jag hoppas att det inte är så värst lurigt, min står ju också i kruka. Vintertid ska den stå frostfritt....

  SvaraRadera
 4. Härligt med medelhavs hörnan, nu måste den snart vara komplett med både fikon och basilika och kanske en liten citron nån gång.

  SvaraRadera
 5. Jag satte physalis ett år. Det blev hur mycket frukt som helst! Dock så var det för kallt och för lite sol så dom mognade aldrig... Hoppas du har dina varmt så du får massor av frukt!
  Ha det gött!

  SvaraRadera