20 juni 2010

A n t e c k n i n g a r ...


Har förstått att alla duktiga trädgårdsmästare och självhushållare skriver ner sina resultat. Allt i från hur de planerar, misslyckande och det färdiga resultatet. Kanske det är nyckel till lyckade odlingar? Erkänner utan omsvep att det är svårt att komma ihåg, vad jag odlade och vad som var framgångsrikt förra året. Så nu till förändring, jag ska också skriva ner allt!

Jag har börjat med bönorna. Jag ha skrivit ner sorterna och hur illa det gick att så dem direkt även om det var varmt i jorden. Har kompletterat med innesådda bönor som ska utplanteras när som helst. I år blev det Brytböna, vaxböna, soyaböna och bondböna. Förra året hade jag endast blomsterböna som i o f var mycket god. Nu hoppas jag att mina ansträngningar ger resultat med bönorna! Hur får ni lyckat resultat?

Läste i min nya favvobok The Self Sufficient-ish att man ska odla låga buskbönor tillsammans med squash. Så mina nysådda vaxbönor ska få samsas med den gula zuccinin tror jag.... eller kanske med brytbönan.

Nästa grönsak att anteckna om blir mina squash och pumpor!

3 kommentarer:

 1. Det är kul att läsa om det man gjort, har sedan 2000 antecknat vad jag gör i trädgården, köper in, odlar mm.
  mvh Lena

  SvaraRadera
 2. Just bönorna tycker jag brukar gå väldigt bra, bara man inte sätter dem för tidigt. Jag har odlat bondbönor, vaxbönor, olika brytbönor och blomsterbönor med utmärkt resultat, bara petat ner dem i jorden och väntat liksom...

  SvaraRadera
 3. Lena: Vad duktig du är! Sedan 2000?! Många böcker blir det....

  Linda: ja ha...vänta.... inte min starka sida! Välkommen hit förresten, kul med nya ansikten!

  SvaraRadera