9 maj 2012

Trädgårdens f u l h ö r n a ! (varning för starka bilder för känsliga läsare) hihihi


Nu kommer en utmaning; visa din fulhörna i trädgården! Min är enorm, tycker att det är oerhört pinsamt men den är där och den fyller en funktion. Men jag har bestämt mig, den ska få byta namn från fulhörna till jordmakeriet eller liknande. För är det så här illa så finns det potential att göra en härlig förändring, en makeover med ganska enkla medel. Mycket jobb men med en billig pening om man räknar bort maskineriet.

Bakom det vita torpet står tre matkomposter lite hullerombuller, en stooor hönsskitskompost / trädgårdskompost på flera kvadratmeter. Och två mindre trädgårdskomposter i grönt nät... och så massor av krukor och hinkar av olika slag. Ja dem ser ni bilden också, lådor, oldingstråg, krukorhinkar har en benägenhet att vara överallt men ingenstans när man behöver dem hemma hos oss. Plan: att strukturera upp matkomposterna, städa upp bland krukor och bråte, använda mig av jorden i hönsskitkomposten! Anornda en plats för plantuppdragning, där krukorna kan få stå i fred och lite skyddat - på en plats.

På bildens högersida ser ni mitt planteringsbord som maken byggde förra sommaren. Jag målade den och drömde att ställa i ordning med fina stileben ala inredningstidningar... nja... jag har en bit kvar va? MEN det är en favvotplats! Jag gillar den grymt mycket, så bra att kunna vara någonstans och jorda ner... hahahaha jag gör det i och för sig överallt men men... Plan: Städa upp till att börja med. De stora stolparna ska få tjänstgöra som stöd till armeringjärn och ärtor och flowers framför nya växthuset.

På vänster sida av bilden ser ni lastpallar. Japp, de ska återanvändas till nya komposter! Eller grunden till det som blir jordmakeri! Med flera studiebesök på olika ställen i minnet ska jag bygga ett jordmakeri, där jag arbetar med komposeteringen av trädgårdsavfall. Plan: Fem olika fack, estetiskt inbäddat av växtlighet ska de få utgöra stommen i jorderiet. Det var också ett bra namn, "jorderi"... Skulle verkligen vilja ha en BRA kompostkvarn som kan flisa mindre pinnar och så visst skulle det sitta fint med ett fynd som Annas?!

Tänker också en blomsterinramning, en portal eller liknande för att göra alltihop till en vacker plats. Alltså både en nyttig och vacker plats. Trots allt är det lite av navet i min trädgård!

Ha en skön onsdag!


18 kommentarer:

 1. Ha ha... jag ska anta din utmaning. Fulhörnsinlägg kommer :-)
  Ha det gott!
  Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl inte så mycket fulhörna... ;-)

   Radera
 2. Kan nästan se framför mej din beskrivning. Det kommer att bli jättefint. Även vi har en fulhörna :) Kommer snart ett inlägg.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Halloj!

  Utmaningen är antagen - bered dig på att brädas stort...
  Dina planer låter grymt fina och jag ser fram emot att få besöka ditt jordmakeri virtuellt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser fram emot en "brädning"! Det kanske ger boost att få saker och ting (g)jorda här. :-)

   Radera
 4. Ett jordmakeri skulle jag också behöva, kompostkvarn (med valsar) står på önskelistan. Fulhörnan består av ett kalberg bredvid mitt trädgårsland där jag slänger alla rotogräs som jag rensar ur mitt land. Bild kommer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja då har vi lika på önskelistan!
   Ser också fram emot att ta del av din fulhörna då bloggvärlden är full med fina vackra tjusiga lyxiga bilder....

   Radera
 5. På sätt och vis så har jag visat min "ful hörna" (baksidan) Men jag har en till... kanske det blir ett inlägg om det =).
  Ett jordmakeri... underbart, och du har ju plats för det och materialet, i form av höns- hästskit och löv i mängder. Ja, besöket hos Börje var MYCKET inspererande. Hos mig resulterade det ju i att växthuset fick sand istället för jord.
  I dag fortsätter arbetet med att hämta sand, det känns som att jag ALDRIG blir klar! Men i dag! nu är det inte mycket kvar =). Jag måste hinna komma till dig snart! Jag är sååå nyfiken på allt du gör. PS Hälsa BOB har har gjort en super fin bänk åt dig =) Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har tagit tag i din fulhörna med gott resultat! Grattis!
   Jordmakeriet blir nog ett måste här hemma...

   Radera
 6. KUL! Inte är det vackert men va humhum man måste ju ha en plats med alla grejer man använder. Jag skall ta och fota min i morgon så skll du få se ;D

  Ha det gott/ Tyra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väntar på bild! ;-)

   Radera
  2. Så ja Johnna, nu är du välkommen in i min hörna ;D

   Radera
 7. Fula baksidor har vi nog alla :-) Visar min i sommar när den är som fulast ;-)
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååå jag kanske äran att se den live?!
   Ha det gott du med!

   Radera
 8. Svar
  1. Ja, tänkte skaka om saker lite bloggvärlden med alla tjusiga bilder... ;-)

   Radera
 9. Hej du, jag byggde denna sommar ett staket runt min fulhörna. Jordmakeriet. Råspont, tjärat, luft mellan brädorna. Blev helt ok, till och med svärfar är imponerad.

  SvaraRadera