12 maj 2012

Bättre än julafton!

 Det kom två paket som var väl paketerade, så varsamt och noggrant. Det är bättre än julafton när jag får paket på det här sättet...I paketet ligger flera paket att leta fram. Sammanlagt fyra paket inlindade i bubbelplast som låg tillsammans med tidningspapper och frigolit...Och i varje paket ligger 12 små paket! Dessa öppnar jag dock inte än utan får lov att dra ut på spänningen! Om tre veckor blir det nytt "paketöppnande" som jag ser fram emot.
Maraner och silkeshönsägg!
Som ett pärlhalsband... :-)
Gökfärgad marantupp och ljusgrå silkeshöns!

Japp, nytt blod till hönsbesättningen. 


10 kommentarer:

 1. Så lustigt att få ägg som blir kycklingar via posten :-) Har jag aldrig sett förut.
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-)

   Jag har skickat mail till dig, har du sett?!

   Radera
 2. Fina höns. Vita silkeshöns har vi haft förr, det är så söta. Tyvärr decimerades våra Hedemorahöns inatt, vi hade glömt stänga luckan in, och vips har någon varit framme och bitit ihjäl 4 stycken, snyft ! Förmodligen minken, för det finns inget hål någonstans, han tar sig in genom maskorna. Så nu finns bara två hönor och en tupp kvar, bara att börja om.
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. asch vilken otur! Det är så himla jobbigt med rovdjursattacker... vi brukar ha räv och grävling som de största farorna men även duvhöken! Hoppas att du får tag på lite nya hönor snart...
   Kram

   Radera
 3. Jaha, här sitter jag och gapar. Kan man skicka ägg i paket??? Med posten??? Dessutom levande och befruktade??? Som det ska komma finaste höns och tuppar ur???? Nähä. Men du visar ju så då är det ju så. Önskar lycka till med "ruvningen".

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojoj det är samma lika nörderi som med trädgård och växter! hahaha man kan nörda in i det oändliga. Alltifrån hur äggen ser ut till fjäderdräkternas uppbyggnad ;-) Och så kan man skicka ägg för att kläcka hemma, värsta kinderäggen.

   Radera
 4. Trevligt. Jag skickade också efter maranägg för ett tag sen. Nu har jag tre kycklingar på 2,5vecka (hade problem med fukten, så det blev inte fler). Lycka till med kläckningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! JAg hoppas på storkovan... och inga problem ;-)

   Radera
 5. Oj vad många sorter det finns. Då blir det "pälsvård" på de långhåriga :)
  Kramar Susann

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fnissar gott åt pälsvården. Det skulle se ut det när jag sitter på farstubron och borstar höna efter höna! hahahahaha

   Radera