25 maj 2012

No platic bag


Nu har Los Angeles ställt sig i skaran av plastpåseförbud i affärerna! När ska vi i Sverige våga, ta ansvar över den löjligt stora konsumtionen av plastpåsar? Dock måste jag ändå påstå att det har blivit något bättre än för bara några år sedan. Många expediter frågar om man vill ha en påse istället för att bara ta en påse. Ibland hör jag även frågan om man behöver en påse...

Men det är långt kvar! Titta på när människor packar sina matvaror i affären, särskilt vid storhandling. Vad packar man sina köpta varor i? Ganska få återanvänder sina köpta påsar. Eller har påsar och kassar i tyg för ändamålet... Det finns ju faktiskt i affären kassar att köpa för att använda om och om igen.

Nä kom igen nu Sverige, 
vi ska ju vara så miljömedvetna?!

7 kommentarer:

 1. jo, vi återanvänder våra papperskassar många gånger och jag skäller på sonen som inte tar med egen kasse till affären..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men eller hur?! Egen kasse är guld värt! Funderar starkt på att köpa snygga handlingspåsar... även om det är onödigt.

   Radera
 2. jo, vi återanvänder våra papperskassar många gånger och jag skäller på sonen som inte tar med egen kasse till affären..

  SvaraRadera
 3. Jag är en sån som bär i rygga och tygkasse när jag handlat, men som du skriver är det allt för få som gör så. Det är dyrt i mataffären att köpa matkassar och ett obeskrivligt slöseri att hela tiden ta en ny kasse. Jag ser fram emot den dag då vi har Sveriges första plastpåsefria stad...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det slöseri på jordens resurser!

   Radera
 4. Kan inte annat än hålla med, och leva därefter.

  SvaraRadera