14 jan. 2012

Mål 2012

Det där med nyårslöften är jag inte så bra på men jag har ändå några nya mål för 2012 som jag ska arbeta mot. Det är alltifrån hälsan till projekt i trädgården. Det känns helt rätt att inte lova saker utan fokusera på att arbeta för något som är viktigt för mig och går att uppnå.

Det ligger flera inlägg på raken med Mål 2012. Detta för att jag ska kunna gå tillbaka till de olika kategorierna och använda som checklista under året. Häng med, vet ja!
Hälsan
Detta år kommer gå i ego-tecken. Det vill säga att försöka sätta mig själv främst och inte alltid göra allt för alla andra. Förstå mig rätt, jag menar inte att jag ska strunta i omvärlden eller nära och kära, nej jag ska bara tänka lite mer på min egen hälsa. Ett stort förbättringsområde!
 • T ex så ska jag (fortsätta) arbeta för att jag ska hinna träna, jag behöver få mer energi samt tappa 10-15 kilo i vikt, dessutom skulle jag vilja vara vältränad! :-)
 • Lyxa till med någon behandling så som massage, ge mig själv lite positiv uppmärksamhet då och då.
 • Byta jobb. Jag behöver ta tag i mina stressrelatera symtom. Och även om jag gillar mitt jobb så är det dags att börja tänka lite mer på mig själv. Blir spännande att se vad jag kan komma hitta på när "jag blir stor".
 • Att bli en löpare! Men då måste jag bli frisk från hälsporren...
 • Unna mig fler kulturella upplevelser. Gå på vinprovningar, teater, "trädgårdsmöten" opera och annat som känns intressant. Detta betyder inte att jag skulle tappa mina ideal eller ge upp mina värderingar. Man kan göra både och.

6 kommentarer:

 1. Phuuu, nu har jag läst dina mål, inte tänker du väl hinna med ALLT det där under 2012 ;-) Fast hur är det man säger, frisk vågat hälften vunnet :-)Meditationsträdgård att yoga i tycker jag lät mysigt...var skulle man kunna ha den tro....? Visst är det mysigt med böcker ! Undrar hur man skulle överleva den här årstiden annars. Ha en go lördagskväll !
  Lisa/Lisas trädgård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo men det största jobbet är redan gjort ;-) Nu är det många småting som ska genomföras. Iof, det där med hälsan är STORT och inte så himla lätt... Ja böcker är verkligen en upplevelse jag inte skulle vilja vara utan!

   Radera
 2. hej..

  hamnade här hos dig, och började läsa dina nyårs löften. Jag har precis sett klart en massa avsnitt av Biggest Looser USA, och nu skall även jag bli av med 10 kg...

  Ska vi peppa varandra..

  maila: elis_ohman@hotmail.com

  // kram elisabeth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elisabeth
   Nu var det ju inte ett nyårslöfte utan jag startade faktiskt denna hälsoresan under hösten 2011. För mig är det otroligt viktigt att göra en beständig förändring och fokusera på måendet och inte kilona. Jag tog hjälp av en PT för att få både pepp och kunskap - det är verkligen något jag kan rekommendera! Kan tyckas lyxigt men väl investerade pengar i min hälsa. Jag önskar dig all lycka på din resa till en hälsosam kropp!

   Radera
 3. Kul att läsa om alla dina mål! blir ett spännande år!
  /Anna

  SvaraRadera