5 jan. 2012

Mitt bästa buljongtips!


Igår gjorde jag bland annat egen salladskyckling av 4 stycken hela kycklingar. Jag stekte dem i ugnen med en massa örter och lök. Fyllde på med 1 dl vatten för att göra den härligt mör och god. När kycklingen hade svalnat så rensades den och förpackades i portionspåsar på 130-150 g. Perfekt att ta fram när det inte finns några matrester att göra matlåda på.

Av den stekta kycklingen och vattnet som blev tillsatt blev det en härlig buljong som jag kokade ner lite till. Sedan fyllde jag iskubpåse med buljongen och la den i frysen! Förpackad och klar, helt utan konserveringsämnen eller några förtjockningsämnen. Så lätt att ta fram och klämma fram några buljongtärningar i grytor eller härliga såser :-)

4 kommentarer:

 1. fiffigt, själv är jag fortfarande deppig över den fina kräftbuljongen jag gjorde och inte hade vett att frysa...

  SvaraRadera
 2. Wow,du är ju bara för smart. Det där ska jag absolut ta efter;) Kram/fia.

  SvaraRadera
 3. Vilken himla fin blogg du har...jag ansöt mig som följare. Kul att läsa om dina chilisar, jag odlar också många sådana och ska nog så mina i helgen. Förra året fick jag massor som blev till sambal, torkades och gavs bort + en stor skål som jag ha till prydnad. Ha en bra helg och välkommen att titta in hos mig.
  /Lotta

  SvaraRadera
 4. Sådär gör jag också med fond/buljong, det är väldigt praktiskt.
  Jag har alltid kyckling- och skaldjursfond i fryspåsar.

  SvaraRadera