16 jan. 2012

Rotfrukter!


Jag håller ju på som bäst att försöka planera för vinterförvaring av kommande säsong av grönsaker. Man kan ju tycka att jag är ute i god tid men jag tror att det är helt rätt att ha framförhållning. Just nu ritar jag olika bäddar med grönsaker och samplantering är i fokus. Jag ska odla så mycket som möjligt i upphöjda bäddar för att få ut så mycket som möjligt på liten yta. Det är ont om plats och jag vill ha många olika grönsaker.

De olika frökatalogerna ligger framme och många markeringar finns om jag vad jag tror kan bli bra. Fokuserar på rotfrukter och kål, ett av mina mål för 2012:-) Vad passar bättre till middag i dag än ugnstekta grönsaker, hemmagjord aioli och en god linssallad? Full av inspiration har jag skalat gula betor, rotselleri, palsternacka och vitlök, delat dem och smaksatt dem med färsk rosmarin och lite torkad timjan.

Nä, det är dags att försöka sammanställa listorna.
På återseende!

3 kommentarer:

 1. Nu blev jag riktigt hungrig, rotfrukter är så gott!
  Ha det bäst!
  Kram Hélena

  SvaraRadera
 2. Hallå bondjäntan! Ska bli intressant att följa dina odlingar, och speciellt hur du sedan förvarar maten! För mitt problem har aldrig varit hur man odlar maten, utan hur man sedan bereder och förvarar den så att den ska räcka länge länge...vi är självförsörjande på potatis, men vill gärna skörda mängder av andra rotfrukter att fylla jordkällaren med. Mycket intressant läsning som sagt...
  Såg att du hade fått till svarsfunktionen så fiffigt på dina kommentarer. Hur fixar man det till sin blogg?

  SvaraRadera
 3. Haha, känner igen mig i frököpsbestyr och planteringsplanerande! Hoppas på en suverän odlingssäsong 2012!!
  Hälsar fröken Dill med näsan i frökatalogerna

  SvaraRadera