11 mars 2013

Enklaste frukostbullen!


I går var det matsöndag hemma hos oss. Och sist på kvällen gjorde jag de enklaste frukostbullarna med grundrecept från Pain de Martin. Jag gjorde färdigt dem på kvällen men man kan också låta dem jäsa över natten i kylen.

ENKLASTE FRUKOSTBULLEN, 8–10 små bröd

4 dl (400 g) vatten
2 tsk (10 g) jäst
9 dl (540 g) rågsikt
1 ½ tsk (10 g) salt
1 msk (25 g) honung
Rör ut jästen i vattnet och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Du behöver bara röra tills allt blandats ihop ordentligt. (Täck bunken med plast och ställ den i kylen över natten.)

Om du har någon gröt kvar från frukosten eller gryn från middagen funkar det bra att blanda i. Jag tog 1 1/2 dl bovete som jag hade över från middagens bön och bovetesallad. Eller varför inte solrosfrön? Ger lite tuggmotstånd...

Det var ganska skönt att nu på morgonen kunna bara gå upp och äta frukost. Även om det är väldigt mysigt med nygräddat på morgonen ;-). 

Ha en underbar måndag!

3 kommentarer:

 1. Hej!

  Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

  Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

  För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

  Med vänlig hälsning,

  Emilie
  Hittarecept.se

  SvaraRadera