23 maj 2012

Pimpa med svart och grått...


Kan inte sova... tankarna hamnar i jobb om och om igen. Så för att bryta detta började jag leta efter svarta krukor eller gråa krukor, allt för att skingra tankarna. Anyway, det är inte helt lätt att hitta ting att pimpa trädgården med till ett schyssta priser. Har inga svårigheter med second hand, tvärtom, dock har jag inte hittat vad jag är ute efter de senaste gångerna som jag har besökt andrahandsaffärer. Så nu spanar jag...


Jag skulle ju vilja ha en röd tråd (svart tråd) genom trädgårdens alla rum. Har ju inte tidigare haft fokus på blommor och ting, utan mer odling av ätande växter. Från förra sommaren ligger det en plan, även om den har förändrats något sen dess så är målet det samma; en snygg och ätlig trädgård! Det vill säga, oasen ska vara till för rekreation, återhämtning och energi på flera sätt. Jag är en estet även om mitt praktiska jag har fått ta överhanden i trädgården en lång tid.


Har några projekt med att återanvända saker jag har, måla om och fixa till i rätt stil. Men eftersom tidigare trädgårdslivfokus inte har legat på detaljer så finns det inte så himla mycket att hämta här... Så vad är jag ute efter då? Jo framför allt krukor i större storlek, dvs hinkstorlek och uppåt. Svarta och gråa, cylinderformat och kuber och gärna till en billig peng eftersom jag inte är gjord av pengar! Vattenbad, någon staty, en lykta eller två att hänga i trädet... ja? Pimpa med stil! :-)


Förslag tas tacksamt emot! 




Bilder till collaget är från Jula och Jysk.



4 kommentarer:

  1. Jag ska hålla ögon och öron öppna. Jag har ju en tendens att snubbla över saker :-)
    Ha det bäst!
    Kram Hélena

    SvaraRadera
  2. Cementrör är ju billigt och på rätt sätt så blir det snyggt också.

    Kram

    SvaraRadera
  3. jo, vi återanvänder våra papperskassar många gånger och jag skäller på sonen som inte tar med egen kasse till affären..

    SvaraRadera