29 okt. 2009

Ö n s k e m å l

Pumpasoppa
ca 2kg pumpa
2 medelstora gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 röd chilipeppar
2 tsk timjan
3 tsk olivolja
5 dl vatten
1 dl grädde
3 msk tomatpure
färsk riven ingefära
salt och peppar
kyckling eller hönsbuljong
(jag använder hemmagjord buljong med det går lika bra med köpt)

Fräs löken, vitlöken, chilin och timjan tills det blir "simmigt". Fyll på med pumpabitar, ingefära, vatten och buljong. Låt koka tills allt är mjukt. Mixa och fyll på med grädde, tomatpure och kryddor! Vill jag ha den extra tjusig så fyller jag på med lite sherry.
MUMS!!!

2 kommentarer:

  1. Ja eller hur. Här hemma äter vi den både som förrätt men också som " förkylningssoppa"!

    SvaraRadera