7 apr. 2010

M e l l a n m å l ?


Nu behöver jag lite hjälp med idéer! Det har tiltat i min hjärna och alldeles för ofta så hamnar jag på Pressbyrån när blodsockernivån är bottenlåg.

Jag behöver förslag på olika sorters mellanmål som jag kan ta med mig till jobbet. Bristen på fantasi gör att jag får med mig någon frukt då och då men jag that´s not good enough! Att gå in på Pressbryrån går väl an någon gång men inte vill jag lägga 20 kronor på en drickyoghurt varje gång.

Vad äter ni?

10 kommentarer:

 1. Finns det kyl? Isf kan du ta med dig osttärningar, det är gott att mumsa på. Annars är det ju gott med nötter och mandlar, lätt att ha i en påse. Wasa sandwich är inte så dumma heller.

  SvaraRadera
 2. Jag äter äpple. Ibland nötter.

  Ibland....

  choklad... *ler*

  SvaraRadera
 3. Mandlar och mörk choklad är ju GI, ost på skorpa.

  SvaraRadera
 4. Morötter, är både mättande och lätta att ha med, smälter eller kladdar inte ner hela väskan. Några morötter och en liten skalare i en påse så är saken klar!

  SvaraRadera
 5. Torkade aprikoser! och en näve nötter ibland

  SvaraRadera
 6. Torkad frukt (t ex russin), frön (solrosfrön) och nötter (valnötter, hasselnötter)i en påse är jättebra att ha med. Lite lyxigare blir det med bitar av krossad mörk choklad i :). Och vill du ha det ännu lite nyttigare så lägg till torkade bär (acaibär, tranbär, blåbär).

  Morotstipset är också bra, enkelt och gott att fixa iordning några morötter i en påse att ta med. Frukt är inte heller fel, bästa är om man kan ha ett litet lager hemma att ta med av.

  Om man har ork så kan egenbakade lite nyttigare nöt och fruktmuffins vara bra att göra, frysa in och ta med sig "vid behov". Även här går det att stoppa i vad man gillar (t o m bitar av mörk choklad :).

  SvaraRadera
 7. Camilla: Många bra tips det där. Dagens mellanmål för kvällen (jobbar kväll) blir nog kokt ägg, lite torkad frukt och morot!

  SvaraRadera
 8. Mandlar och russin med lite salt på är mumsigt. Och jag yrkar bifall på morotsförslaget.

  SvaraRadera
 9. Nu kanske jag är lite sen med att kommentera men sesamkakor. Det kickar upp blodsockret ordentligt och om du känner dig lite huslig någon dag kan du göra dem själv.

  SvaraRadera