2 apr. 2010

H e l g f r u k o s t !


Godmorgon världen!
Har idag avnjutit en härlig helgfrukost; smoothie på björnbär och blåbär från i höstas, kaffe, kokta ägg, liten smörgås och lite musli.

Äggen var helt nyvärpta, jag smög till hönshuset i gummistövlar och morgonrock :-) Tur att man bor på landet så inte så många kan se en när man gör sina hyss. Måste dock erkänna att färska ägg är svårskalade så jag gröper ur när jag äter kokta ägg.

Glad Påsk!

6 kommentarer:

 1. Underbart, vi äter ägg varje morgon :)

  SvaraRadera
 2. Hej, jag har precis hittat till din blogg och läst igenom hela. Jag blev så glad, jag älskar höns har nu varit utan höns i snart tre år.
  jag hade dvärg chochin stavas det så ? kommer inte ihåg. hade dom i tio år, nu längtar jag tills jag skaffar nya för det blir nog så. har många frågor om du har kontakter på den rasen och hur lyckas ni skicka ägg utan att det blir bara splasch. Lena i Uppsala

  SvaraRadera
 3. Mums låter det som, framför allt färska ägg!!!
  ...Härligt att du lever efter gårdagens fältinsats i "norra B".

  Glad påsk från oss alla i "The Big City"

  SvaraRadera
 4. Hannele: jag äter faktiskt inte ägg varje morgon, skyller på att jag inte hinner men det är ju ren lathet!

  Lena: Välkommen hit Lena, roligt med nya "bekanta"! Jag tror att svärmor har dvärgkockhin så ägg kan ju få fram. Och vad gäller skicka ägg så gäller noggrann paketering! Och ibland räcker inte det... men oftast går det faktiskt bra. Denna gång skickade jag efter 40 ägg från ett ställe och 30 från andra och alla klarade sig!!!

  The Big City: Ja det blåste lite kallt där ett tag i norra B som du säkert kunde läsa om i tidningen...Men annars var det bra lungt! :-)

  Glad Påsk på dig med! Kramar!!!

  SvaraRadera
 5. Låter som en underbar frukost! Nyvärpta kokta ägg brukar jag också gröpa ur, ska jag göra ägghalvor är det bara att dela alltihopet med skal och allt och sen gröpa ur med stor sked. Plättlätt, så att säga.

  Hoppas du har en underskön påsk :o)

  SvaraRadera
 6. Koola Viola: Men visst är det lättast att gröpa ur, annars sitter ju skalet om berg! Skön påsk till dig med;-)

  SvaraRadera