24 apr. 2010

N y k l ä c k t a !Kycklingar som är en dag gamla är sååå gulliga. Ibland slår verkligheten till och plötsligt kommer jag på hur bra jag har det! Att ha möjligheten att kunna föda upp djur och leva i samklang med dem är en ynnest. Även om det är mycket jobb så glömmer man allt när man håller i en dag gammal kyckling!

Nu blir det en hel del pyssel med kycklingarna i flera veckor. I början får de kokt äggula och zinkfågelblaning (frön). Sedan börjar jag att koka ris och spagetti som de också får. Kokt potatis är också bra föda. Rent vatten flera gånger om dagen är viktigt.

Dessutom måste man hålla rent så att det inte blir så äckligt. Vi har ju kycklingarna i köket (!) till en början så att man hinner med och sköta dem. Efter 2 veckor flyttar de ut i hönshuset till "egen våning".

Ha en trevlig lördag!

6 kommentarer:

 1. Guuud vilka sötnosar! Låter lite som att ha spädbarn hemma - pyssel i jämna intervaller. Jag skulle göra vad som helst för att ha köket fullt med små gula dunbollar. Igår var vi och tittade på alldeles nyfödda lamm - idag är dewt jag som surfar på HEmnet för att i fantasin flyttar längre ut på landet!

  SvaraRadera
 2. Så otroooooooooligt söta :-)

  Hoppas våra hönor lägger sig på ägg snart så vi också får kycklingar i hönshuset :)

  SvaraRadera
 3. Såå fina de är!
  Ang fönsterputs med tidningspapper - det är enkelt och bra! Har aldrig använt det enbart, men som sista moment i putsningen är det bara bäst! Med det putsar man bort alla streck och immor och fukt. Blir blankt och fint!
  Kram/Marie

  SvaraRadera
 4. ÅHHH vad fina....vilket fint hem de hittat. Perfekt början på livet, bli ompysslade med mycket kärlek och god mat sedan egen våning. Vissa har tur!!!!
  Du e ju kycklingarnas "moder Teresa".
  Lycka till med de nykläckta...
  Kram
  "The Big Citygirl"

  SvaraRadera