12 dec. 2010

Julemys...




Jag är egentligen inte mycket för julemys... eller var, kanske man behöver säga ;-) Både igår och idag har jag fått en dos av jul och julförberedelser. Igår var jag på julkonsert och idag har jag varit på julmarknad. Så jag är full av jul, hahaha.

Idag var vi på julmarknad som var på Tullgarnslott. Eller slott och slott... i stallet var det ju egentligen. Strålande solväder och många minus satte sina spår, jag frös rätt ordenligt. Men det var ändå ganska mysigt... borde haft mina termobrallor på mig! Min svägerska stod i en av spiltorna och sålde honung. Ni vet hon med Johannisbergs-bigårdar-bloggen. Passade på att smaka Bergamott-honungen som jag inte än hade provat. Å så god. Och whisky-honungen som jag redan hade provat är som godis, farligt godis! Mums filibaba.

Sedan gick vi bort till orangeriet som låg en bra bit bort. Brr kallt men vackert även där. Nu var det inte mycket intressant inne i orangeriet men jag blev ju åter så sugen på ett eget orangeri. Eller ljushus. Tänk er och kunna dricka morgonkaffet i ett glashus med vitt landskap utanför?!

Lyckad och lite exklusiv marknad kändes det som. Mycket gott att handla, choklad, olika sorters korvar och fisk. Julmust och enbärsdryck, ja det mesta man kan önska sig av julmarknad. Dessutom köpte maken en julklapp till mig! Måste varit lite snäll i alla fall. En så fin och förhoppningsvis varm getullströja. Var det angora? (Visar den någon dag.) Det finns så många fina grejer på marknader att jag blir grön... särskilt stickade grejer ligger varmt om hjärtat. Handledsvärmare, benvärmare och raggsockor finns på önskelistan.

Och nästa helg ska jag nog besöka Skansens julmarkand! Lillebror är ju där ;-) Jag som har avskytt marknader börjar så smått att gilla dem. Men jag kommer nog inte erkänna det öppet!

Ha en fortsatt trevlig söndagkväll!



4 kommentarer:

  1. Visst har vi duktiga hantverkare i detta land. Tullgarns marknad är exklusivt men så sprudlar man av idéer när man kommer därifrån...alla kan hantverka!
    Ha det bäst,
    Eija

    SvaraRadera
  2. Det måste vara något med att vintern kom så tidigt....eller vad kan det vara annars?? För jag känner också ett sug efter att fixa inför julen. Har inte varit sååå angelägen tidigare år :)

    Nu har det till och med gått så långt att jag köpte ett par tomtar och nu har jag och mor ägnat en hel helg åt julpysssel...och haft underbart mysigt :-)

    SvaraRadera
  3. Man kan aldrig ha för mycket julmys :)

    SvaraRadera
  4. Hej där!
    Kul att få en hälsning! Tror det blir bakning häridag med, fast det blir mitt snabbfixbröd Hurtbullen från Arla, en räddare i nöden fylld med aprikoser, russin och solrosfrön. Ett riktigt gosebröd med smör o ost till:-)
    Kram H.

    SvaraRadera