22 mars 2010

R e k l a m

Egentligen vill jag inte ha reklam på bloggen och jag är medveten om att i detta inlägg som handlar om reklam så blir det... r e k l a m!

På väg till jobbet så såg jag en reklamaffisch på bussen som var från lifebutiken precis som bilden jag har lånat är. Med huvudrubriken Vart tog näringen i maten vägen? så kan man läsa följande "Apelsinen ser ut att vara i toppform, men den är fattigare än någonsin.Tyvärr är den inte ensam om att ha förlorat viktiga näringsämnen. På sjuttio år har till exempel avokadon tappat 62 % natrium. Purjolöken saknar 78 % fosfor. Och gurkan har berövats 89 % av sitt koppar.Tendensen är tydlig. Näringsinnehållet i 17 frukter och 27 grönsaker har gått i liknande riktning. Samma sak med kött, ost och mjölkprodukter. "

I sin reklam framför de att man kan välja äta mycket ekologiskt eller köpa vitaminer. Fniss, är det fel att äta mycket ekologisk mat? Dessutom så om det är sant det som man påstår så är det ju verkligen skäl att äta bra näringsrik och ekologisk mat!


8 kommentarer:

 1. Jag har också reagerat på den där reklamen. Varför ska man äta vitaminer istället för mat? Jag förstår det inte men såklart de vill sälja på vår oro.

  /Nina

  SvaraRadera
 2. Jösses vad jag ska odla eget...med grannens hästskit och min kompost ska det bli goda grönsaker...
  Bra info detta!! men hua så hemskt...
  Kram

  SvaraRadera
 3. Raklam och information är inte samma sak :)

  SvaraRadera
 4. Mycket märkligt att man framhåller kosttillskott som bättre(?) än mat. Det står ju uttryckligen på burkarna att det inte ska ersätta en varierad kost... Nja, lite felvridning på den reklamen tror jag nog!

  SvaraRadera
 5. Fyra i huset: ja vid första anblicken känns reklamen bra men.... när man funderar blir det ju lite konstigt.

  Bondbruden: jag ska också gå till bonden och fråga efter lite hästskit till planteringarna :-)

  Tigris predikanten: ja eller hur?! Välkommen hit förresten!

  Hannele: ja men visst är det så... och information kan ju också fundera på ibland...

  Katarina: ja mycket märkligt. Eller så säljer den som smör i solskenet!

  SvaraRadera
 6. Särskilt märkligt eftersom vitaminer via kosttillskott _inte fungerar_. Det finns inte en enda vetenskaplig studie som stöder att folk som äter kosttillskott är friskare än andra. Det enda som hjälper är att äta varierat.

  SvaraRadera
 7. Melliferax: och tänk vilken stor marknad det är med all kosttillskott!

  SvaraRadera