3 maj 2010

Många goda ting!

Igår grejades det så att jag är öm i hela kroppen. Tror att jag får yoga lite innan jag går till jobbet. Börjar senare då jag ska jobba lite längre idag.... möten och åter igen möten!

Nästa hela dagen var jag ute och grejade i trädgården. Solen sken och lyckan var (g)jord. Ni må sett mig med spaden i högsta hugg. Jag grävde upp nya odlingsbäddar... nåja inte alla men i alla fall två. Rensade bort allt ogräs och gav hönorna det. Dock tyckte hönsen det var roligare att krafsa i landet då mina maskar visade sig.

Lite omplanteringar blev det också. Känner det i ryggen :-/. I ogräsresningen så blev det även sortering(!) av olika sorter...mest för att jag ville få nässlorna för sig. Har gjort i ordning nässelvatten som får stå några dagar -en vecka innan jag silar och använder det. Dessutom förvällde jag härliga unga skott av nässlor till peston som jag brukar göra. Den är verkligen mumsig.

Maken vände komposten i tomathuset. Stackarn... ush vad det dammade. Men nu är det både vänt och vattnat. En till sådan procedur innan jag flyttar in tomaterna där... undrar hur snart jag kan plantera...?

Mitt på dagen grillade vi, sonen och jag lite korv över min brasa som jag hade tänt. Vi har ett stort cementrör som vi använder som grill/eldningsplats. Hur mysigt som helst hade vi. Hunden ville också mysa... eller var det korven hon ville ha må tro?

Dessutom hann jag med att göra ett tjok matlådor också! Det underlättar vardagen så himla mycket när det finns extra matlådor i frysen till lunch. Jag stekte kyckling och gjorde en härlig grönsaksröra!

Idag blir det nog fisk, broccoli och nässelpesto! Fyller på med kokt ägg också. Gott och enkelt när man kommer hem sent. Hasta la vista!

6 kommentarer:

  1. Guuud vad gott det lät med nässelpesto! Kan man kanske få ta del av receptet?! Själv har jag gjort en smoothie idag där bland annat förvällda nässelskott ingick. Vitamin-injektion kan man säga!! =) Kram

    SvaraRadera
  2. Du verkar haft en skön bra dag, härligt
    Ha de Lena

    SvaraRadera
  3. Ja nässelpesto, förväller du nässlorna innan. Kanske blir stickigt annars.

    SvaraRadera
  4. Vad härligt med nässlor. Här är det runt nollgradigt och tjäle fortfarande...

    SvaraRadera
  5. Åh, vad mycket du hann med att göra! Härligt när energin flödar...

    SvaraRadera
  6. Emelie: klart man kan få nässelpestorecept! Kommer snart i ett inlägg :-)

    Lena: ja visst var det en bra dag men attans vad öm jag är i kroppen.

    HolzDesign: ja förvällning är aocho

    HomeRiver: Håll ut! Snart så, även du kommer få rensa ogräs :-)

    LisaMarilda: ja och vissa saker föder energi!

    SvaraRadera