5 mars 2011

Godmorgon lördag! "Skördelördag" ;-)


En morgon till med strålande vackert väder. Det är svårt att tänka sig att vi har varit utan sol så länge... hur har man överlevt. Det känns direkt i kroppen och sinnet en förändring med flera dagars sol. Mera sol åt folket!


Kommer ni ihåg att jag ville så gärna vara med i bloggvärldens Harvest Monday men jag aldrig får till det? Sen kom jag på att jag gör min egen variant, skörde helg. Så idag är det skördelördag! Och inte vilken skörd som helst, böngroddar som smakar nötigt och fräscht. Mungbönor är en perfekt vitaminkälla och så himla gott. Och dessutom så enkelt. Toppade morgonens frukost med en näve groddar!

Och även om dessa småttingar är för tidigt att skörda så är jag glad att min purjo titta upp ur jorden. Jag vet inte hur man bör så men jag bredsådde dem, hoppas att det funkar. Tänkte att jag omskolar dem sen i egna krukor... det funkar väl?

Och vet ni, magen känns lite bättre! Inte så många kramper och mycket mindre av halsbränna. Magkatarr var ingen höjdare precis så jag hoppas verkligen jag får bukt med den. Mera odling och mer salvatillverkning för mig och sol till folket.

Ha en go lördag!

3 kommentarer:

 1. Godmorgon =)
  Purjolöken planterar du lättast om i "bredd" sen... i varsin kruka blir jobbigt. Ta en breddlåda, jag använder champinjonlådor som jag tiggt åt mig på affären. Är dom förstora kan du ta något mindre förstås =) Men du kan sätta dom tätt, och glöm inte att klippa dom, så dom blir kraftiga.// Mari
  ps. Jag satte Johannersört i går... som jag ska göra salva på sen =)

  SvaraRadera
 2. på 1970-talet gjorde jag egna groddar i köket

  SvaraRadera
 3. Hej Johnna!!
  Tack för dina fina kommentarer som du skrev på min blogg! Vad kul att du också heter Jonna, fast med h. Har aldrig sett det förut, men det såg vackert ut! :)
  Och vad glad jag blir att du gillar mina bilder! :)
  Jag blev intervjuad av P4 morgon så jag antar att det finns kvar i deras arkiv :) Jag har själv inte lyssnat på det än haha :)

  Ha en jättebra helg!
  Kram / Jonna

  SvaraRadera