10 mars 2011

Var är "spara-boken" ? Och så blir det utlottning av ny bok... Snabbmatslandet!


För ganska länge sedan, dryga året "lottade" jag ut denna bok, eller egentligen var det den som var först till kvarn som fick den. Göran var snabbast och fick den hem i brevlådan. Jag vet att Göran i sin tur också skickade vidare boken... men var är den nu? Kan det vara så härligt att den fortsätter byta läsare om och om igen? Vore himla roligt om någon vet var den är....
Nu gör vi en repris på detta goa genomförande med en liten förändring. Jag lottar faktiskt ut Snabbmatslandet (en läsvärd bok) till en av alla som är intresserade. (Jag betalar porto) Vore ju roligt om även den den blir en vandringsbok... För att delta så lämnar man en kommentar och delar med sig av sina bästa "snabbmats"recept. Jag är nämligen i skriande behov av lite inspiration när orken tryter till. Vad gör ni för mat som går snabbt och är enkelt? Gärna ekonomiskt försvarsbart! Och kanske med en miljötanke.... ;-) Så kom igen, ge mig lite bra tips nu när jag behöver lite avlastning!

See you!

6 kommentarer:

 1. Hej,
  den låter ju intressant!
  Jag lottar också ut en bok på min blogg "Mat & klimat" en verkligt lärorik bok.

  Här är ett snabbrecept som ungarna också gillar
  receptet är för 8, men det är ju bara att minska på ingredienserna.

  PASTASOPPA MED TOMATER
  ca 8 pers

  2 pkt passerade eller krossade tomater
  8 dl vatten
  6 dl matlagningsgrädde
  5 buljongtärningar (grönsak)
  basilika (fryst går bra)
  cayennepeppar
  Pasta (skruvar,pastahjul)

  Allt blandas och får koka upp en stund.
  Koka pastan och häll i den när den är färdig.
  Klart på 10 minuter!!

  Servera med en klick creme fraiche och ett gott(gärna hembakt) bröd!

  SvaraRadera
 2. Nu kanske det är något ni har äter er trötta på men bondomelett-frittata (eller vad man nu vill kalla det) är min bästa snabbmat. Jag steker upp lämpliga rester (klimatsmart och billigt) och blandar med ägg, grädde och riven ost (åter igen, ta till vara skalkarna). Om man inte har rester så kan man ta t.ex. bacon, gul lök och frysta gröna ärtor som man sedan blandar med ägg/grädde och riven parmesanost. Tjipp - mat på 15 minuter!

  Här är några andra varianter: http://roslagsmat.blogspot.com/2010/04/frittata-tortilla-kookoo-eller.html

  SvaraRadera
 3. Just det - så var det ju med den boken! Du fick boken från mig väl och jag hade fått den av Köpstopps-Anki - kort minne. Föreslår att du i utlottningsboken nu gör en liten anteckning om dess vandringsväg, så kan det kanske bli ett litet spännande kartläggande om hur den vandrat om ett år eller så!?

  En snabb matklassiker (till skillnad från snabbmats..)som dyker upp här hemma när tiden är knapp är den sk Rotfrukts- och cashewsåsen till allehanda pasta. Rivna morötter och palternackor fräses snabbt och därpå häller man sedan en burk ekologiska konserverade tomater och smular en ekologisk buljongtärning. Låt puttra så långe hungriga familjen tillåter och precis före servering klipper man i basilika, lägger i lite riven ost och rostade cashewnötter. Det var bidraget från blåsiga västkusten!

  SvaraRadera
 4. Å, den där boken har jag varit sugen på länge! Och kul idé med en vandringsbok!

  När orken tryter är min snabba tomatsoppa en smidig lösning. Vi gör den på ekologiska råvaror och har antingen ekologiskt knäckebröd eller bageribröd. (För såna dagar som det måste gå fort orkar vi bara inte baka bröd...)

  SvaraRadera
 5. Jo, jag fick boken av dej. Jag ordnade en utlottning och den vanns av Koola Viola. Jag skickade den till henne i januari 2010. Sen vet jag inte vart boken tog vägen, men är säker på att Koola Viola skickade den vidare också. Men vet inte vart, då hon tyvärr släckt ner sin blogg.

  SvaraRadera
 6. Tack för alla tips! På lördag lottar jag ut boken och meddelar vinnaren!

  Göran: ja jag vet att hon är "försvunnen" tråkigt.... kanske hon kommer tillbaka?!

  SvaraRadera