2 mars 2011

Upprag: att äta nyttigare...


Lite som Hannu Sarenström men ändå inte. Bra uppmaning att tänka grönt; ekologisk onsdag. Men bara för att jag "typ liksom ba" redan tänker grönt de flesta dagar i veckan så betyder det inte att jag inte blev inspirerad. Tvärtom, inte ska väl jag vara sämre. Så jag plockade fram ärtor, qinnoa, linser och bönor och började planera in dessa i matsedeln. Man kan alltid förändra till det bättre.


Jag kom ihåg tipset med blötlagda linser i sallad. Sagt och gjort, det blev blötlagda röda linser med groddar och lite purjolök. Till detta serverade jag hemmalagade köttbullar och den sista av tomatsalsan från 2010. Mums vad gott och fräsch det var.

Jag har blötlagt bönor till imorgon för kokning. Och så har jag gjort lite välförtjänt snacks... jag rostade kikärter och solrosfrön! Jo visst kan det bli nåt det här!


4 kommentarer:

 1. Åh...vad spännande. tack för tipset... en dag i veckan måste man nästan klara av, tycker jag. :)

  SvaraRadera
 2. Det går alltså att äta linser utan att koka dem? Salladen såg jättegod ut, hur länge blötlägger du linserna? Och hur gjorde du när du rostade kikärtorna? Kokade du dem först eller blötlade eller vad?

  SvaraRadera
 3. Estela: ja alla barn i början! Ja en dag är en bra start.

  Johanna: Jag har ju bara provat en gång med röda liser i sallad utan att koka dem så jag har ju inte koll. Men jag hade dem dryga timmen i kallt vatten och de blev härligt krispiga. Jag hade ingen aning om att man kunde göra så.... men man kan :-)

  Kikärterna var kokta och frysta så jag tinade dem först. Sen rostade jag dem i en torr panna till sde började poppa :-) hahahhah lite som popcorn...

  SvaraRadera
 4. Mmm rostade solroskärnor m lite salt är så himla gott! Och nyttigt :)

  SvaraRadera