21 mars 2011

Gula plantor...?För cirka tre veckor sedan planterade jag om mina chilisar, tomater och aubergin i KRAV-märkt jord. Tyvärr har de bara på några dagar blivit gula och inte alls så där fint gröna som de har varit. Har aldrig råkat ut för detta och andra sidan har jag inte heller använt köpt ekojord tidigare.

För att råda bot på detta fick de igår näringslösning eftersom jag tror att gulheten beror på näringsbrist. Kan det vara så? När börjar ni ge växtnäring till era plantor, är det jag som är sent ute med det? Eller är det så att jorden jag har använt inte har varit så bra som man skulle önska? Ska den inte klara mer än tre veckor...?


8 kommentarer:

 1. Men gud är dom så gula som dom är på bilden??!!
  Kravmärkt-jord var nog inte det bästa för dina plantor... jag använder P-jord när jag planterar om inomhus, u-jord fungerar oxå bra men den innehåller gödsel så risken för sorgmyggor är större då, u-jord har jag utomhus (den är bäst, tycker jag) Finns ingen näring i jorden måste man ju tillsätta det så du har nog gjort rätt =)
  Ses vi på mässan?? / Mari

  SvaraRadera
 2. Konstigt... får se då om det blir bättre av gödseltillskott.

  SvaraRadera
 3. Mina basilikor har oxå blivit lite ljusgula. Kanske vattnat för mycket? Hoppas de grönar till sig snart, kanske bara en fas :)

  SvaraRadera
 4. Har inte så stor erfarenhet, men när jag skolade om mina började jag ge dom nässelblandning 2 ggr/v. Nu får dom en annan blandning som dom verkligen gillar, detta får dom 1ggr/v hoppas nu att dina nu "grönar" på sej.
  // Susann

  SvaraRadera
 5. Drog öronen åt mig när jag läste test på hur dåligt med näring det är i många av jordarna (t.ex Änglamark - som jag hade god tilltro till innan...), så jag har följt Allt om Trädgårds med ett svagt näringstillskott i allt vatten jag ger - i kryddmått/liter. Verkar funka fint på mina chilisar med vänner.

  SvaraRadera
 6. Hur har du det med ljuset? Är det nog med rätt ljus?

  SvaraRadera
 7. Det beror nog inte på just att jorden är kravmärkt utan snarare på att växterna fått för mycket eller för lite näring.. men min absoluta gissning är att ph värdet är åt skogen... om du har möjlighet så kolla omedelbums o i så fall kalka om det behövs...

  SvaraRadera
 8. Mina brukar bli gulbleka när de blir övervattnade. Jag planterar i vad skräp som helst som jag kallar för jord och det brukar gå bra :). Kanske inte så skräpigt iofs, torv med kaninbajs och sandjord och sånt, men ja, det är inte någon fin köpesjord iaf ;).

  SvaraRadera