28 aug. 2010

Tillvaratagande!

Jag gjorde slag i saken och köpte mig en stavmixer! Min hushållsmaskin gick sönder förra hösten och jag har inte köpt mig någon ny... Nu blev det en stavmixer i alla fall. Den kan jag använda till pesto, smothies, röror på bönor och linser och så i tillverkning av äppelmos!


Idag blev det till att ta hand om äpplen som vi plockade förra helgen. Många fina äpplen blev skurna till tärningar och i kastrullen. Kokade och mixade, tillsatte socker i lagom mängd. Det vill säga, jag tog en aning mindre socker än vad som sägs i receptet för att jag gillar lite syrligare äppelmos.


Nu hoppas jag bara att det ändå blev tillräckligt med socker. Både för konserverande effekten men också för tjockleken. Vi får väl se om moset möglar eller är rinnigt när burkarna har svalnat och satt sig.


Vi provar också nåt nytt, äppelsaft. Sonen ville ha äppelsaft då han tror att det ska bli lika gott som fläderblomssaften som vi gör. Sagt och gjort, vi använde samma recept och sonen rev äpplen för brinnande livet. Nu står det en bunke med äpple, Citronsyra och vatten i kylen och mognar. Kan ju bli riktigt god måltidsdryck det där...

2 kommentarer:

 1. Hallå där!
  Ser ut som om du hittat ett bra recept! Vi har ju hela köket nerpackat (nästan) så jag har inte kunnat leta rätt på mitt recept. Men hittade ett på nätet som ser likadant ut. http://www.kokaihop.se/recept/appledricka
  Blir sugen på att själv fixa lite nu... Men men, måste ju göra klart själva köket först...
  Ha en skön lördagskväll! Kram/Marie

  SvaraRadera
 2. Marie: jo jag tog fläderblomsreceptet... :-) Hoppas att det funkar.
  Ååå jag skulle också vilja göra om köket...

  SvaraRadera