25 feb. 2015

I odlingshuset...


Jag bara älskar att skriva ordet odlingshuset! Jag har en förälskelse i min tanken att göra om Vita huset till odlingshus. Ett potting shed. Blir ni någonsin förälskad i en tanke? Jag vet, att när jag blir det så blir det förr eller senare till verklighet. Exakt så var det med Glädjehuset, i flera år innan det blev till verklighet. Jag tror faktiskt att det blivande odlingshuset kommer att bli lika uppskattat som Glädjehuset. Kanske mer? Familjen kommer sannolikt gilla att slippa jord och krukor i köket från januari till maj.

Fortfarande fullt med möbler och annat, som ett förråd, har jag tryckt in odlingshyllor och har mina chilisar, paprikor och några tidigsådda tomater där. Japp, jag har börjat att använda det som odlingshus även om det egentligen inte finns plats för det. Rebellen i mig ignorerar det. Det är så trång att jag måste gå sidledes in för att vattna brättena men det gör inget. Det går det med. Så, får jag fortfarande göra inne i köket så på den fronten har inget förändrats. Även omskolningarna. Men till nästa säsong har jag nog fixat Vita huset om till ett riktigt potting shed. Här kan du läsa om mina drömmar.

Jag har lite problem med värmen, att få den stabil. När solen ligger på blir det varmt... men jag försöker ha 16-18 grader där inne. Det är inte så stort så även lamporna påverkar gradantalet i rummet förutom det lilla elementet. Lite längre fram kan jag stänga av elementet.

Idag blir det lite mer sådder :-) Både grönsaker och blommor!

7 kommentarer:

 1. Härligt - med ett sånt där skjul! Vår bod är tänkt som ett sånt där odlingshus men dels är det fullt med annat - och dels är det så kallt när man vill sätta igång! Får bli glasrummet1 Och där fluktuerar också temperaturen beroende på om solen är framme eller ej. Men så är det ju i naturen också - varmt i solen, svalt när det är mulet och kanske kallt på natten. Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Odlingshus, visst ger det bra smak på tungan! Här får jag hålla till i garaget och hörnorna på bilen har aldrig varit så putsade som nu när jag dagligen klämmer mig förbi för att se till sådderna.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
 3. Bra blogg! Jag har en på liknande tema =)
  http://livetheltenkelt.se/ - Titta gärna in och lämna synpunkter

  SvaraRadera
 4. Oh, jag vill också ha ett odlingshus... och ett växthus! Här är problem när fröna gror och ska ha värme i detta gamla, dragiga och inte alls så varma hus. Det är ju mest bara varmt när vi eldar och det blir ju inte alls någon jämn värme under dagen... Blir oftast barnens rum som får husera fröer, där är det varmast :o)

  Undrar om du har några tips till en tomatodlare utan växthus och utan tillgång till massor av söderväggar. Söderlägen har jag ju och förra året försökte jag mig på ett egenhändigt "växthus" av byggplast. Blev inget bra. För tätt eller för luftigt. För många plantor, för lite tomater. Har funkat bättre när jag haft dem ute vid väggen men de platserna är få och annars har jag bara plättar på gräsmattan.

  Funderar på hur jag ska få det att fungera. Odlar oftast i stora krukor eller hinkar.

  Har du några bra tips?

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera