30 okt. 2011

God hemmagjord ketchup


Det blev många flaskor god ketchup av alla insamlade tomater och fortfarande ligger det tomater och mognar i fönstret. Det står flaskor i kylen som väntar på att flyttas till matkällaren och i frysen ligger burkar a 500 g med hemmagjord ketchup!

Jag tog Lindas recept som grundstomme och fixade lite med egna smaker.
Så receptet blev följande:
6 kg tomater
6 stora gula lökar, hackade smått smått
många stora vitlöksklyftor, ca 10 stycken
3 dl strösocker
9 msk vitvins vinäger
två nypor salt
2 stora bitar med ingefära, rivet
några lagerblad
svartpeppar

Jag ska allt i småbitar förutom ingefära som jag rev. Kokade alltihopa länge länge till en härligt ketchup som slår det mesta med hästlängder. Fortsätter att fylla förråden med sommarens goda smaker!

21 kommentarer:

  1. Smarrigt! Visst borde man kunna använda frysta tomater till detta? Har du provat det nångång? Jag hade så mycket tomater och så lite tid de veckor det var som värst så jag slängde in dem i frysen naturella liksom.

    SvaraRadera
  2. Halloj!
    Visst är det lycka med egen ketchup! Smarrigare finns inte:)
    Kram!

    SvaraRadera