4 maj 2010

S n a b b m a t ?


Ibland är det tur att man kan göra mat snabbt och enkelt, "snabbmat"! Idag på dagen fick jag en migränattack och det var lika bra att åka hem. Jag gör ingen nytta med migrän utan är ganska torr i bollen...

Dock behöver man laga mat ändå och då är det bra att ha några nödrecept på lager. Oftast har jag blötlagt och kokat olika sorters bönor men jag var osäker om jag hade något kvar i frysen. Nästa helg är en bönhelg:-) Anyway köpte jag en burk vita stora bönor och till min förvåning såg jag att Kung Markattas bönor var lika dyra (billiga) som ett annat känt märke som ej var ekologiskt!!!

I frysen hade jag ett paket Sorunda Chorizo. Är egentligen inte så förtjust i korv... Både konsistens och ingredienserna kan göra mig lite avig. Vissa är ju riktiga korvälskare men inte jag. I alla fall så söker jag alltid korv med mycket kött och dessa har i alla fall 86%.

Hopkoket blir följande; fräser gul lök i bitar, fyller på med en burk krossade tomater, chorizo i småbitar och bönorna. Kryddar med vitlök och chili samt lite libbsticka. Snabbt och enkelt. Ganska bra matkvalité på några få saker.

Vad har ni för snabbmats favoriter?

God kväll!


4 kommentarer:

 1. Lite olika varianter på följande recept brukar jag göra när det skall gå snabbt:
  Pasta och till det en röra med lök, lite olika grönsaker, bondbönor och så ner med fetaost som får smälta lite. Krydda med Ajvar Relich, peppar eller vad man känner för....snabbt och gott :)

  Jag är inte heller så himla glad i krov (inte köpt i alla fall) just på grund av att man inte vet vad för skumt de har stoppat i korven. Men till Valborg skulle det grillas och då tänkte jag göra det enkelt för mig och köpa ngn korv med mkt kött i. Men även de märken som skröt med högt köttinehåll hade aromer i innehållsdeklarationen. Jag blir så trött...varför???
  Så det bidde halomi och en massa grönsaker istället till grillkvällen...:)

  SvaraRadera
 2. Vår standardrätt som vi alltid har hemma är färsk pasta med pesto. Gå snabbt att fixa när man kommer hem från fotbollsträningar och liknande.
  Stnadard nr 2 är äggröra + vad som finnns hemma i form av grönsaker.
  Kanske i världens mest hälsosammaste mat men bättre än McDonads eller Sibylla...

  SvaraRadera
 3. Bra tips... ska genast lägga på minnet!

  SvaraRadera
 4. För mig är allt som går att svänga ihop på under halvtimmen snabbmat.
  - Wok på stekta grönsaker med nudlar till
  - Vegetarisk pastasås (lök, morot, selleri, vitlök, tomat, kryddor)
  - Japansk soppa: miso, tofu, purjolök, soja, ingefära, vitlök
  - Stekt halloumi med grekisk sallad

  SvaraRadera