Det låter som en kontraproduktiv uppmaning (i den första artikeln alltså).
Jag har besökt en grisgård (flera till och med) och har efter detta extremt svårt att motivera köp av något annat än ekologiskt griskött.
Jag tror vårt massiva köttätande i stort bygger på att vi har en väldigt naiv bild av hur djuren har det. Att folk började besöka producenterna vore förödande för köttindustrin.
Anonym: tack för länken till repliken! Man blir ju mörkrädd... (av LRF)
Tove: ja har ju haft lyxen att kunna ha gris hos svärföräldrarna och har svårt att köpa griskött i affären efter det om det inte är kravmärkt eller en ekobondes. Har svårt att se varför jag inte ska betala för att djuret ska ha det bra under tiden den lever?
Och en replik på det:
SvaraRaderaLRF är hemmablinda
Det låter som en kontraproduktiv uppmaning (i den första artikeln alltså).
SvaraRaderaJag har besökt en grisgård (flera till och med) och har efter detta extremt svårt att motivera köp av något annat än ekologiskt griskött.
Jag tror vårt massiva köttätande i stort bygger på att vi har en väldigt naiv bild av hur djuren har det. Att folk började besöka producenterna vore förödande för köttindustrin.
Anonym: tack för länken till repliken! Man blir ju mörkrädd... (av LRF)
SvaraRaderaTove: ja har ju haft lyxen att kunna ha gris hos svärföräldrarna och har svårt att köpa griskött i affären efter det om det inte är kravmärkt eller en ekobondes. Har svårt att se varför jag inte ska betala för att djuret ska ha det bra under tiden den lever?