Rödkål är en favorit hemma hos oss. Vi använder den gärna rå i sallad och tillagar den till maten men framförallt är det en favorit som fermeneterad eller mjölksyrad som vi säger. Man kan göra precis som man gör med vitkål, surkål eller så experimenterar man allt vad man orkar!
Shop shop, mandolinen går varm det ska syras här hemma. Oftast när det ska syras rödkål här görs det lite olika varianter. I lördags gjorde jag två olika, en "julkål" med äpple och rödlök och en med morötter, rödkål och kummin. Sedan kan man använda den syrade rödkålen som tillbehör eller i matlagningen. Oändliga möjligheter!
När jag ändå kokade saltvatten till rödkålen så passade jag på att göra en picklessyrning som jag gillar, blomkålsbuketter, mild chili och rödlök smaksatt med lite kummin. Blir himla gott. Dessa burkar får stå framme i några dagar innan de förflyttas till källaren. Vackra färger!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar