18 nov. 2009

Boosta!

Efter några veckor ihängande förkylning så behöver jag boosta mig själv. Trötter, ömklig, svag och irriterad känner jag mig och har inte mycket ork över.

Hade möjligheten att gå något tidigare hem från jobbet idag. Faktiskt, hör och häpna så klädde jag på mig värsta munderingen och gick ut på lååång promenad med the doggi. Det regnade och blåste men det var ändå ganska uppfriskande.

Tyvärr har jag stora problem med ena foten och den gav sig ganska snabbt till känna idag. Kan också faktiskt påstå att båda mina fötter är ganska trötta! De har varit på gång och någon har glömt att ta hand om dem.... Så nu sitter jag här med fötterna i f o t b a d och är sååå nöjd.

I handen (på bordet när jag skriver) har jag ett stort glas smoothie gjord på hallon, björnbär, nypon och blåbär. Så baske mig, nu tas det hand om sig själv!

Har ni några tips till en stackare som behöver bygga upp orken igen?

3 kommentarer:

 1. Vitlök, vetegräspulver, ingefära, havtornsjuice är kraftfulla mat-mediciner. Kanske inte blanda dem alla men var generös med dem i passande mat och dryck.

  SvaraRadera
 2. Sova mycket.
  Känns kanske tråkigt när man vill komma igång, men "sömnen är bästa läkaren" sägs det och sömn kan verkligen göra mirakel.

  Massor med vitaminrik och nyttig mat tror jag också på. Kroppen förbrukar mer än vanligt när den kurerar sig, så det brukar vara läge att fylla på efteråt.

  Typ avslappning, meditation, yoga, spikmatta, eller bad med eteriska oljor skulle också kunna göra susen.

  Nära och kära och hund är också säkra kort :-)

  Sen undrar jag ta mig tusan inte om lite sött och onyttigt faktiskt är nyttigt i just det här läget. Tjacka en förpackning eko- / fairtrade-glass eller choklad. Det piggnar man också till av ;-)

  SvaraRadera
 3. Ja alltid är något som ska toka sig, men skönt med en prommis i detta vädret va??? jag älskar att gå i busväder, får sådan kick efteråt...

  SvaraRadera