30 nov. 2009

M i l j ö b i m b o ?

SUCK!
och åter igen SUCK!

"Hemma på min gata", där jag jobbar inträffade idag något konstigt. Man pratade lite allmänt om miljörörelsen och den nya gröna vågen. Härligt med diskussioner, både åt det ena hållet och det andra hållet. Uppfriskande, intressant och alldeles nedslående....

Måste säga först att jag har många bra kolleger som jag trivs med, det är inte det, utan nu blev det helt galet bara så där plötsligt. Jag var ganska tillbakadragen för jag tycker att det är bra att lyssna in ibland eller till och med bara lyssna. Det är inte alltid så lätt att lyssna till andra när man är så övertygad om sin sak ;-)

Diskussionen som var intressant ebbade ut lite när någon avbröt med något annat. När en person återupptog samtalet så blev det en annorlunda vinkel på det hela; nämligen hur ser en person ut som bryr sig om miljön? Kan man se det på människor om de är miljömedvetna?

Det fanns tre kategorier kom de fram till:

*Typ skogsmulle
En med gröna jaktkläder som nästintill bor i skogen och kan alla fågelläten.

*Miljöbimbo
Stureplansmänniska som dricker kaffe på waynes coffe och diskuterar hur orättvist livet är, stackars alla djuren och varför har inte alla designade ekokläder. Troligen vegetarian...

*Typ hippievarianten från 70-talet....
Kortklippt hår, ärvda kläder; gärna manchesterbyxor.


Det är bara att välja och vraka om du känner dig osäker på din identitet!
Vad säger man?
SUCK!

5 kommentarer:

 1. Tack för en riktigt fin kommentar hos mig - ja, jag har gjort en fantastisk resa med mina värderingar på senaste tiden. Och jag trivs sååå bra med att vara en skogsmulle (faktiskt med i Friluftsfrämjandet!) med gröna vägen (inte vågen!) tänk och en för dina kollegor säkert alldeles för fotriktig livsföring. Grattis till att du inte ödslade din tid på att argumentera med dessa puckon - rätt vad det är kommer de förhoppningsvis också ikapp... Kram Mimmi

  SvaraRadera
 2. Haha, ja bimbo trodde jag aldrig att varken jag eller någon annan skulle kalla mig. Men det är det jag skulle vara tvungen att välja om det knep.
  En annan etikett som jag hört och som jag kände mig lite obehagligt träffad av är "den eko-chica medelklassen i Stockholm". Det är aldrig kul att bli instoppad i ett fack, och speciellt inte när man får känslan av att det är med lite förakt. Men det är alltid nyttigt att vända lite på perspektiven och försöka förstå hur andra ser på en. Och sedan får man stå upp för den man väljer att vara. Vill man vara miljöbimbo eller skogsmulle så är väl det helt okej. Eller en präktig politiskt korrekt medelklassbrud. Be proud!

  SvaraRadera
 3. Mamma mimmi: Härligt när man mår bra av sina insikter och gör en positiv resa till något ännu bättre!

  Jag är också till viss del en skogsmulle... jag har så många delar i mig, fler än de kunde komma fram till ;-)

  SvaraRadera
 4. Karin: Visst är det trist med fack av människor och deras identitet! Särskilt med den negativa undertonen eller överlägsenheten....

  Ja, jag har nog mycket mer i mig än vad de fick fram; politiskt korrekt medelklassbrud är nog en ganska stor del... bimbo som dricker kaffe på waynes coffe och klagar...näää inte mycket va?!

  SvaraRadera
 5. Bra och lättsamt inlägg, men ett väldigt viktigt ämne du lyfter. Det är sådär det är och jag undrar mest vad det innebär för människors attityd till miljö, som är avgörande för att vi ska kunna förbättra vår miljö. Jag tror människor är rädda för att hamna i något av de där facken om du visar intresse för miljön.

  SvaraRadera